Mülk sahiplerinden kira beklentisi

Berberler, kafeler ve koronavirüs önlemleri çerçevesinde iş yerleri geçici olarak kapatılan diğer esnaflar, mülk sahiplerinden kira kolaylığı bekliyor.

Mülk sahiplerinden kira beklentisi

Koronavirüs salgınından korunmak için iş yerleri geçici olarak kapatılan işletmeler, mülk sahiplerinden kira konusunda anlayış bekliyor.

Kafeler, berberler başta olmak üzere geçici sınırlama getirilen iş yerleri, alınan kararın doğru olduğunda hemfikir ancak, iş yeri temel giderleri arasında yer alan ve önemli bir kalem tutan kiralarda da mülk sahiplerini insaflı olmaya çağırılıyor.

En azından iki-üç ay süreyle mülk sahiplerinin kira almaması ya da üçte bir oranında kira almasını isteyen işletmeciler, çağrılarına kulak verilmesini bekliyor.

Devlet yöneticilerinin bu hususu dikkate almalarını isteyen esnaflar, vicdanlı davranmayan mülk sahipleri hakkında baskı ya da yaptırım da bulunmasını talep etti.

Öte yandan bazı mülklerin vakıflara ait olduğunun altını çizen esnaflar, vakıflar müdürlüklerinin bu hususta öncülük yapmasını talep etti.

Devletin kira yardımı da yapabileceğini belirten esnaflar “İki-üç ay kira almayan mülk sahibine hiçbir şey olmaz ama almaya devam ederse iş yerlerini açtığımızda borçlu işe başlayacağız ya da kapatacağız.” diyor.  

Dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle mülk sahiplerinin vicdanlı olacağını umduklarını dile getiren vatandaşlar, kimi mülk sahiplerinin kiracısını arayıp “Üç ay kira bedeli almayacağım” dediğini ve bu davranışlarından dolayı mülk sahiplerini alkışladıklarını belirttiler.

Bu arada, koronavirüs önlemleri çerçevesinde belediye ve Hazine mülklerindeki esnaflardan, iş yerleri kapalı olduğu sürece kira alınmıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.