Mustafa Kavuş: Destansı bir zafer

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında Malazgirt Zaferi ile Anadolu'yu yurt edinen ecdadımızın, İstiklal Savaşı ve 30 Ağustos Zaferi ile bu topraklarda ilelebet kalacağını tüm dünyaya ilan ettiğini belirtti. 

Mustafa Kavuş: Destansı bir zafer

30 Ağustos'ta elde edilen destansı zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığını kaydeden Başkan Kavuş, mesajında şanları kaydetti:

"Ecdadımızın büyük zaferlerle süslediği, Malazgirt Zaferi'nin kazanıldığı ve Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlandığı Ağustos ayının son haftasını, büyük bir gurur ve onurla milletçe Zafer Haftası olarak kutluyoruz. 

Tarih boyunca birlik ve beraberliğimizi bozmak, bizleri bu topraklardan söküp atmak isteyen her türlü saldırıyı boşa çıkaran aziz milletimiz, 1071'de Malazgirt Zaferi ile başlattığı şanlı yürüyüşü 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da elde ettiği büyük zaferle taçlandırmıştır. 

30 Ağustos, sadece bize değil tüm dünyaya şu gerçeği haykırmıştır; ‘Şartlar ne kadar zor ve kötü olursa olsun başarıya ve zafere ulaşmanın en önemli yolu, iman ve inançtır…’ Bu duygularla kazanılan bu şanlı zafer, bugünkü Türkiye’nin temeli  olmanın yanında tüm mazlum milletlere de özgürlük yolunda ilham kaynağı olmuştur.  

Bizlere böylesine şanlı bir zaferi armağan eden Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarını rahmet ve şükranla yad ediyor, şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu duygu ve düşünceler ışığında yüce milletimin her bir ferdinin bayramını en içten dileklerimle kutluyor, necip milletimize ve güzel ülkemize içten, dıştan yapılan tüm saldırıların yanında spordan sanata, sanayiden ekonomiye her alanda yürüttüğümüz mücadelelerde daha nice büyük zaferlere bizleri ulaştırmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum…”  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.