Narkotik Eğitim Tırı Konya'ya geliyor

Bağımlılıkla mücadele kapsamında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğünün “Hedef Olma, Hedefsiz Kalma” projesi çerçevesinde hazırlanan 'Narkotik Eğitim Tırı' 4-8 Aralık tarihleri arasında Konya’da düzenlenecek eğitim etkinliğinde ziyarete açık olacak.

Narkotik Eğitim Tırı Konya'ya geliyor

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak başkanlığında toplanan Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğünün “Hedef Olma Hedefsiz Kalma” projesi çerçevesinde hazırlanan Narkotik Eğitim Tırının, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı başında Konya’ya davet edilmesini kararlaştırmıştı.

Bu amaçla oluşturulan alt komisyonun çalışmaları sonrasında, Narkotik Eğitim Tırı 4-8 Aralık tarihleri arasında Konya'da düzenlenecek eğitim etkinliğinde ziyarete açık olacak. Narkotik eğitim tırında eğitim programları, yaşanmış öykülerden derlenen belgesel drama eğitim filmleri, web ve sosyal ağlar üzerinden kurgulanan kampanya ve organizasyonlar #gerçekleriöğrenin konsepti ile paket bir programa dönüştürülerek öncelikle öğrencilerin hizmetine sunuluyor. Narkotik Eğitim Tırı içerisinde oluşturulan eğitim modülleri ile madde bağımlılığı konusu, farklı boyutları ile işlenerek; gençler ve aileler üzerinde daha etkili ve kalıcı etkiler bırakılması hedefleniyor.

-Lise ve üniversite öğrencilerine bağımlılıkla mücadele eğitimi-

Konya’da başta Kılıçaslan Şehir Meydanı olmak üzere, üniversitelerin yerleşkelerinde beş gün süreyle çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Ortaöğretim okullarının 9. sınıf ve üstü öğrenciler ile üniversite öğrencileri, 25-30 kişilik gruplar halinde tırı ziyaret ederek, yaklaşık 30 dakika, kioskları inceleme ve eğitmenlerle karşılıklı söyleşi yapabilme imkanını bulacak. Katılımcılara broşür ve çeşitli promosyonlar dağıtılacak.

Narkotik Eğitim Tırının Konya programı şöyle:

4 Aralık Çarşamba Gıda ve Tarım Üniversitesi,

5 Aralık Perşembe Selçuk Üniversitesi,

6 Aralık Cuma Necmettin Erbakan Üniversitesi,

7 Aralık Cumartesi KTO Karatay Üniversitesi yerleşkesi

8 Aralık Pazar Kılıçarslan Şehir Meydanı

Eğitim tırı faaliyetleri, hafta içi 09.30-17.30, hafta sonu 10.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.