New York'ta koronavirüsten her 2.9 dakikada bir insan öluyor

Dünya Sağlık Örgütü'nün 'ABD koronavirüsün yeni merkez üssü olacak' açıklamasının üzerinden fazla zaman geçmeden ABD dün duyurduğu vaka sayısı ile Çin'i ikiye katladı. Ülkenin pandemiden en çok yara alan eyaleti ise New York oldu. New York'ta her 2.9 dakikada bir insan koronavirüsten yaşamını yitirdi.

New York'ta koronavirüsten her 2.9 dakikada bir insan öluyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, geçtiğimiz hafta BM Cenevre Ofisi'nde video konferans yoluyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgınında ABD vaka sayılarındaki korkunç artışa dikkat çekmişti.

DSÖ Sözcüsünün "ABD'deki vaka sayısında çok büyük bir ivme görüyoruz. Virüsün yeni merkez üssü potansiyel var." açıklamasından yalnızca 1 hafta sonra duyurulan veriler dünyayı şoke etmiş vaziyette...

ABD VAKA SAYISINDA ÇİN'İ İKİYE KATLADI 

Virüsün ortaya çıktığı yer olan Çin ana karasında vaka sayısı 81 bin 518 iken ABD'de ise koronavirüs vaka sayısı 164 bin 620’ye yükseldi. ABD bu verilerle virüsün yeni merkez üssü haline geldi.

TRUMP: 30 GÜN ÇOK ÖNEMLİ, 1 MİLYON AMERİKALININ HAYATINI KURTARABİLİRİZ 

Trump, Beyaz Saray'da Kovid-19 salgınına ilişkin düzenlediği günlük basın toplantısında, son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ABD Başkanı Donald Trump, N95 koruyucu maskeleri dezenfekte edebilen cihazı tanıttı. Trump, "Bu cihazların her biri günde 120 bine kadar maskeyi dezenfekte ediyor. Virüse karşı zaferden başka seçeneğimiz yok. Önümüzde zorlu 30 gün var. Bu 30 gün çok önemli." dedi.

Virüs salgınına ilişkin modellemelere bakıldığında virüsün 2 haftada anca en yüksek seviyesine ulaşacağını gözlemlediklerini belirten Trump, "Aldığımız önlemlere uyarak, 1 milyondan fazla Amerikalı'nın hayatını kurtarabiliriz. Geleceğimiz bizim elimizde. Yaptığımız seçimler ve fedakarlıklar bu virüsün kaderini belirleyecek." ifadelerini kullandı.

ABD'de virüse ilk kez, 21 Ocak'ta Washington eyaletinde 30'lu yaşlarda ve son dönemde Vuhan'a seyahat eden bir erkekte rastlandı. Sonraki günlerde ABD'deki vaka sayısı artmaya başladı.

NEW YORK EN ÇOK YARA ALAN EYALET OLDU 

New York ise virüs salgınında en çok darbe alan eyaletlerden biri haline geldi. New York'taki hastaneler, korkunç şekilde artan hasta sayısı ile mücadele etmeye çalışıyor.

Şehirde meydana gelen koronavirüs ölümleri bin 218'e yükseldi. Vaka sayısı ise 67 bine ulaşmak üzere...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.