Normalleşme döneminde Konya düğün pilavı için yeni servis yöntemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme dönemi kararıyla birlikte düğün salonları 1 Temmuz itibariyle kapılarını açıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir düğün pilavından mahrum kalan vatandaşların düğünlerde daha sağlıklı ortamda özlemlerini gidebilmeleri için firmalar da gerekli tedbirlerini alıyor. Konya'da faaliyet gösteren Baykara Gold Düğün ve Kongre Merkezi'nde normalleşme döneminde pilav servisi ayrı tabaklardan yapılacak.

Normalleşme döneminde Konya düğün pilavı için yeni servis yöntemi

Konya'da düğün ve yemek organizasyonları alanında yıllardır hizmet veren Baykara Gold'un işletme sahibi Fatih Baykara, düzenledigi basın toplantısında normalleşme dönemine yönelik alınan tedbirleri açıkladı. 

Düğün salonlarının hizmet vermeye başlayacağı 1 Temmuz 2020 tarihinde işletmelerini açarak yeniden vatandaşlara hizmet sunmaya başlayacaklarını belirten Baykara, Konya’nın dillere destan ve Türkiye’ye örnek olan düğün pilavı geleneğini sürdürebilmek adına gerekli tüm tedbirlerleri aldıklarını ifade etti. Baykara "Konya pilavını eski usulle ortak tabakta değil, kişiye özel ayrı tabaklar ile servis hizmeti sunacağız" dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan zorlu dönemi en az zararla atlatabilmek için devletin aldığı önlemlere ek olarak kendilerinin de olabildiğince itidalli davranıp, süreci en iyi şekilde yönetmeye çalıştıklarını ifade eden Baykara "İşletmeler olarak bu zorlu zaman diliminde personellerimizin haklarını korumak adına taşın altına elimizi koyduk. Şimdi gelinen noktaya bakıldığında ise artık önümüzde sağlıkla birlikte ekonomi alanında da iyileşmeye dönük bir süreç var. Sizin de malumunuz olduğu üzere geride bıraktığımız yaklaşık 3 ay boyunca kısıtlamalara bağlı olarak düğün sezonu açılamamıştı. Şimdi ise gecikmeli de olsa kontrollü bir şekilde sezonumuz açılıyor. Bu dönemde bizler de gerekli tüm önlemlerimizi alarak, vatandaşlarımıza en kaliteli, en iyi ve en güvenli hizmeti sunmak arzusundayız. Bu kapsamda Baykara Gold Düğün ve Kongre Merkezi olarak; düğün salonlarının hizmet vermeye başlayacağı 1 Temmuz 2020 tarihinde işletmelerimizi açarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Konya’mızın dillere destan ve Türkiye’ye örnek olan bu düğün pilavı geleneğini sürdürebilmek adına gerekli tüm tedbirlerimizi aldık. Mevcut düzen içerisinde ve aldığımız önlemler doğrultusunda Konya pilavını eski usulle ortak tabakta değil, kişiye özel ayrı tabaklar ile servis hizmeti sunacağız. Yine bu dönemde sosyal mesafe kuralının önemini göz önünde bulundurarak, işletmemizin kapalı alanındaki tefrişatını sosyal mesafeyi koruyacak şekilde düzenledik" diye konuştu.

Misafirlerin sağlığı için alınan tedbirler ve önlemler ile tedirginlik duyulacak tüm konuları ortadan kaldırdıklarını belirten Baykara, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Pandemi süreci devam etmesi doğrultusunda 2020 yılı içerisinde bu kararlarımızı ve yeni düzenimizi devam ettireceğiz. Vatandaşlarımızın mutlu günlerinin yarım kalmaması ve mutluluklarını paylaşmaları adına bütün sosyal mesafe kurallarına uyarak ve gerekli önlemleri alarak evlenecek çiftlerimizi bekliyoruz. Temennimiz bu sürecin bir an önce ortadan kalkmasıdır. Pandemi sürecinden sonra misafirlerimizin istek ve talepleri doğrultusunda geleneksel adetlerimize geri dönebiliriz" 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.