O Twitter hesabının yöneticisi hakkında karar: Tutuklandı

Gaziantep'te, terör örgütü FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda yakalanarak gözaltına alınan '@kaçsaatolduson' isimli Twitter hesabının yöneticisi H.Y, sevk edildiği adliyede, 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla tutuklandı.

O Twitter hesabının yöneticisi hakkında karar: Tutuklandı

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, '@kacsaatolduson' isimli Twitter hesabının yöneticisi olduğu belirtilen H.Y, 1 Mayıs günü düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı.

Terör örgütünün gizli haberleşme uygulaması ByLock kullanıcısı olduğu, 2014 -2016 yılları arasında Bingöl'de mahrem imam olarak görev yaptığı ve örgüte ait başka sosyal medya hesaplarının da yöneticilerinden olduğu öne sürülen H.Y, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. 

H.Y, savcılık sorgusunun ardından, Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Daha önce de FETÖ/PDY soruşturmasında tutuklandığı ve bir süre sonra tahliye edildiği öğrenilen H.Y'nin, geçmişte FETÖ bünyesindeki okullarda çalıştığı bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.