On binler Konya’da şehidimizi son yolculuğa uğurladı

Suriye’nin İdlib kentinde rejimin düzenlediği hava saldırısında şehit olan askerlerimizden Piyade Teğmen Bayram Olgun'un (26) cenazesi, memleketi Konya'da on binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede şehidin annesi Döne Olgun, ''Bayramım, bugün senin bayramın, Bayramım, al bayraklara büründün" diye gözyaşı döktü.

65'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Piyade Teğmen Bayram Olgun, İdlib'de rejimin düzenlediği hava saldırısında şehit oldu.

Dün akşam saatlerinde askeri uçakla Konya'ya getirilen şehidin cenazesi morga konuldu.

Bugün de morgdan alınıp, Selçuklu ilçesi Tepekent Mahallesi'ndeki baba ocağına, yüzlerce araçlık konvoyla getirildi, helallik alındı.

Şehidimizin naaşı daha sonra Karşıyaka Camisi önüne getirildi.

Buradaki törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, protokol üyeleri, askeri erkan, ailesi, yakınları ile on binlerce vatandaş katıldı. 

Güçlükle ayakta durmaya çalışan şehidimizin annesi Döne Olgun'a kadın astsubaylar ile yakınları yardımcı oldu. 

ŞEHİT ANNESİ: BAYRAMIM ALBAYRAKLARA BÜRÜNDÜN

Oğlunun cenazesinin arkasından tören alanına gelen anne Döne Olgun, ''Bayramım bugün senin bayramın, Bayramım, al bayraklara büründün" diye ağladı. Şehidimizin askeri üniformalarını giyen kardeşleri Osman, Fadile ve Ülfet Olgun ile Esma Yılmaz da tabuta sarılıp gözyaşı döktü. 

Şehidimizin 3 ay önce sözlenip, nişan ve düğün hazırlıkları yaptığı sözlüsü Ayca Savrin de, tabuta sarılıp ağladı. 

Şehit Olgun'un cenazesi, kar altında kılınan namazın ardından Karşıyaka Mezarlığına dualarla defnedildi. 

Şehit Olgun'un, geçen yıl ekim ayında vefat eden babası İrfan Olgun'un cenazesine katılmak için memleketine geldiğini ve orada tıraş olduğu berbere, ''Arkadaşlarım orada çatışıyor. Ben cenaze için geldim. Belki bu son tıraşım olur'' dediği öğrenilmişti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.