Orhan Erdem, Konya projelerindeki son durumu açıkladı

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, düzenlediği basın toplantısında şehrin projelerinde gelinen durum hakkında bilgi verdi. Erdem ''Konya’mızın 17. Hastanesi olan 1.250 yatak kapasiteli Şehir hastanemizin % 85'i tamamlandı. İlimizi sağlık üssü haline getirecek olan şehir hastanemizde,  244 yoğun bakım ünitesi, 335 hekim ve 330 poliklinik ile şehrimiz, çevre iller ve yurt dışından gelecek hastalara hizmet vermeyi hedefliyoruz. İnşallah en geç 2020 yılının 2. yarısında hastanemizi vatandaşlarımızın hizme

Orhan Erdem, Konya projelerindeki son durumu açıkladı

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında ülke ve Konya gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Erdem’e basın toplantısında AK Parti Konya İl Başkan Vekili Fahrettin Kulu, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Feride Ersöz ve Yasin Oruç eşlik etti.

Sözlerine geçtiğimiz günlerde tamamlanan bütçe görüşmeleri ile başlayan Orhan Erdem “2019 yılının son günlerine geldiğimiz bu süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi ve son çıkardığı kanunlarla birlikte yeni yıla kadar çalışmalarına ara verdi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin 2'nci ve AK Parti hükümetlerinin 18'inci bütçesi olan 2020 yılı merkezî yönetim bütçesine temel verilerle göz atacak olursak, bütçe giderleri 1 trilyon 95,5 milyar, faiz hariç giderler 956,5 milyar, bütçe gelirleri 956,6 milyar, vergi gelirleri 784,6 milyar ve bütçe açığı 138,9 milyar olarak öngörülmektedir. Bundan önceki 17 bütçemizde olduğu gibi 2020 yılı bütçesi de İnşallah 'Milletimize Hizmet ve Yatırım Bütçesi' olacaktır. Bu bütçemizde ülkemizde ve dünyada önemli bir sorun olan istihdama da önemle yer verilmiş, yeni 1milyon 52 bin istihdam sağlanması ve işsizlik oranının % 11.8'e düşürülmesi öngörülmüştür. Yine 2022’ye kadar da 3 yılda 3,2 milyon toplam istihdam ile işsizlik oranının %9,8 e indirilmesi hükümetimizce hedeflenmiştir” dedi.

“ÜLKEMİZ MAZLUMA HER ŞARTTA KOL KANAT GEREREK EZBER BOZMAYA DEVAM EDİYOR”

Dış politikada yaşanan gelişmeleri değerlendiren Erdem “TANAP ile Asya'yı Avrupa'ya bağlayarak bölgede enerji üssü olma yönündeki iddiamızı ortaya koyduk. İnşaatı tamamlanan TÜRKAKIM Projesi ile ülkemize ve Avrupa'ya doğal gaz arz edilecek. Suriye'de yaşanan insani krize karşı yürüttüğümüz açık kapı politikası ile de görüldü ki ülkemiz mazluma her şartta kol kanat gererek ezber bozmaya devam ediyor. Ülkemizin güvenliği, terörle mücadele ve komşularımızın toprak bütünlüğü için sınır ötesi harekâtlar düzenliyoruz. Türkiye artık dış politikada tek taraflı hareket etmiyor. Çok taraflı dış politika ile Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya’yla, AB ile müzakerelerle sınır ötesinde yapacağı harekâtlara çaba sarf ederken Suriye ile sınırımızda oluşacak güvenli bölgenin haklı meşruiyeti için uğraşılmaktadır. Son günlerde Doğu Akdeniz’de, ülkemiz ve KKTC için çok önemli gelişmelere şahit oluyoruz. Hükümetimiz yakından takip ettiği Doğu Akdeniz'de hidrokarbon kaynaklarının paylaşım sorununda tavizsiz bir politika izledi. Ülkemiz Doğu Akdeniz’de Barbaros Hayrettin ve Oruç Reis ile sismik araştırma faaliyetlerine, Fatih ve Yavuz sondaj gemileri ile de sondaj faaliyetlerine devam ediyor. Millî gemilerimizle bu alanda 2020 yılı içerisinde 5 kuyu daha açacağız. Petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerimiz etkin diplomatik girişimlerimizle ve kararlılıkla devam edecek.” şeklinde konuştu.  

“DOĞU AKDENİZ’DEKİ HAK VE ÇIKARLARIMIZI ÇİĞNETMEYECEĞİZ”

Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan Erdem, “Yaptığımız önemli bir hamle ile Libya'yla imzaladığımız 'Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası' ile oluşan 'Münhasır Ekonomik Bölge' ve Cumartesi günü TBMM’de onayladığımız 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Libya Devleti Ulusal Mutabakat Hükümeti Arasında Güvenlik ve Askeri İş Birliği Mutabakat Muhtırası' ile Kıbrıs’ta, Ege’de ve Doğu Akdeniz’deki hak ve çıkarlarımızı çiğnetmeyeceğimizi ve en küçük bir taviz vermeyeceğimizi gösterdik. Bizim dışımızda bize karşı oynanan oyunları bozduk. Mısır ve İsrail ülkelerinin menfaatlerini öne çıkararak düşünmeye başlarlarsa, Libya ile yaptığımız 'Münhasır Ekonomik Bölge' anlaşmalarının benzerlerini Türkiye ile yapmaları gerekecektir. Bu tavırla politikalarına devam ettikleri takdirde ise ülkeleri için mavi denizde kaybettikleri alanların hesabını kendi halklarına veremeyeceklerdir.” ifadelerini kullandı.

“HAZRETİ MEVLANA'YI YİNE ŞEHRİMİZE YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE ANDIK”

Geride bıraktığımız 746. Vuslat Yıldönümü etkinliklerine de değinen Erdem “Geçtiğimiz hafta Hazret-i Mevlâna’nın 'Sevgide çekilen cefada binlerce vefâ vardır' sözünden ilhamla VEFÂ VAKTİ vurgusu ile 7-17 Aralık tarihlerinde yapılan Mevlâna’yı Anma etkinlikleri ve Şeb-i Arûs’u tamamladık. Konya olarak TBMM Başkanımız, Çevre Şehircilik Bakanımız, Kültür Turizm Bakanımız ile dünyanın farklı ülkelerinden ve ülkemizin farklı şehirlerinden on binlerce misafir ağırladık. Her sene olduğu gibi bu yıl da yine Hazreti Mevlana'yı şehrimize yakışır bir şekilde andık. Katkılarından dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanımız, Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ve personellerine, katkı veren STK ve kurumlara, kısaca emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“KONYA’NIN BİR SPOR BAŞKENTİ OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Konya’nın 2021 yılında çok önemli bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapacağını söyleyen Erdem “2021’de Konya Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde yapılacak olan  '5. İslami Dayanışma Oyunları”na 56 ülkenin sporcularını ve ailelerini kapsayan geniş katılımlı programın imzaları Sayın Gençlik ve Spor Bakanımızın şehrimize teşrifleriyle gerçekleştirildi. İnşallah sadece İslam Oyunlarında değil ondan sonraki süreçte de Konya’nın sporla anılmasını, spor başkenti olmasını Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanımızın desteğiyle, hep birlikte başaracağız.” dedi.

KONYA YATIRIMLARI

Son olarak Konya yatırımlarına değinen Orhan Erdem şu ifadeleri kullandı;

TOKİ 100 bin sosyal konut projesini açıkladı. Açıklanan proje için 16 Aralık 2019 -15 Ocak 2020 tarihleri arasında başvurular alınacak. Bu projede Konya’mıza 4 bin konutluk bir pay ayrılmıştır. Tüm Konyalı hemşerilerime hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdelediği, tamamı yer altında inşa edilecek Konya Metromuz için imzalar atıldı.1 milyar 196 milyon 500 bin euro harcanarak yapılacak ve seyahat süresini 35 dakikaya indirecek olan bu önemli proje ile Konya’mız, metrosu olan şehirlerarasına girmiş olacak. Özellikle sıkı ekonomik politikaların uygulandığı bir dönemde böyle büyük bir yatırım ile müjdelenmesi Konya'nın ne kadar önemli olduğunun ve Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrimize ne kadar değer verdiğinin göstergesidir.

Konya’mızın 17. Hastanesi olan 1.250 yatak kapasiteli Şehir hastanemizin % 85'i tamamlandı. İlimizi sağlık üssü haline getirecek olan şehir hastanemizde,  244 yoğun bakım ünitesi, 335 hekim ve 330 poliklinik ile şehrimiz, çevre iller ve yurt dışından gelecek hastalara hizmet vermeyi hedefliyoruz. İnşallah en geç 2020 yılının 2. yarısında hastanemizi vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. 

Karayollarımızda ki yatırımlarımız devam etmekle birlikte Konya’mız için yine büyük öneme sahip bir yatırım olan 122 km’lik çevre yolumuzun ihale edilen ve 900 milyon bütçelik paya sahip olan 68 km’lik kısmının, 22 km’si bitirildi. Kalan 46 km’sinin de yapım çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. 

2013-2019 yılları arasında KOP bölgesindeki 1.357 projeye 1,2 milyar TL kaynak aktarılmıştır. Bu yıl tahsis edilen 55,1 milyon ödenek ile 55 adet proje tamamlanarak bölgemizde yaklaşık 4 bin hektar alan modern sulama sistemlerine kavuşmuş olacak. Bütün bu işlerin devamı ve yeni projeler için 2020 yılında 118,2 milyon TL ödenek ayrılmıştır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemiz ile Konya Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’sini şehir dışına taşımak, Tarihî kent merkezlerimizi ve meydanlarımızı eski tarihî kimliğine yakışacak şekilde dönüştürmek şeklinde önemli projeler devam etmektedir.

Eğitimde Konya’mızı üst sıralara taşımak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2019 yılı öğretmen atamalarında 1014 öğretmenin ilimize atanmasını sağlayarak öğretmen doluluk oranımızı %95,36’ya çıkardık. Bu sayede ilde toplam öğretmen sayımızda 28.829’a yükselmiş oldu. İlimiz genelinde 1997 okulumuzda 19.957 derslikte 457.661 öğrencimizi geleceğe hazırlamak için çalışıyoruz. 2019 yılında tamamlanan 9, devam eden 13 ve ihale aşamasında 23 olmak üzere toplam 45 projemiz bulunuyor.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.