Otobüsle İstanbul’dan Konya’ya gelen kadının testi pozitif çıktı

İstanbul'dan otobüsle Ereğli'ye gelen 64 yaşındaki bir kadının koronavirüs testi pozitif çıktı. Kadın, henüz sonuçları çıkmayan eşiyle birlikte tedaviye alınırken, temasa geçtiği kişiler de takip edilecek. Ereğli Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri yolcu otobüsündeki diğer 50 yolcuya ulaşmak için çalışma başlattı.

Otobüsle İstanbul’dan Konya’ya gelen kadının testi pozitif çıktı

Alınan bilgiye göre İstanbul'da oturan çift, 21 Mart Salı günü Ereğli ilçesindeki oğullarını ziyarete geldi. Bir süre sonra kadında yüksek ateş şikayeti başladı. 

Bunun üzerine çift, koronavirüs şüphesiyle Ereğli Devlet Hastanesi’ne müracaat etti. 

Yapılan testtede kadının sonuçları pozitif çıktı. 

Kadın, ilk tedavisinin ardından Konya'ya sevk edildi. Henüz test sonuçları çıkmayan eşi de tedaviye alınırken, temasa geçtiği oğlu ve ailesi başta olmak üzere sağlık çalışanları da takibe alındı. 

OTOBÜSTEKİ DİĞER YOLCULAR ARANIYOR

Ereğli Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü, çiftin yolculuk yaptığı otobüsteki 50 yolcuya ulaşmaya çalışıyor. Tedbir amaçlı diğer yolculara ulaşılıp, sağlık taraması yapılması amaçlanıyor. 

EVDE KALIN UYARISI! 

Yetkililer, Ereğli'de görülen bu vakanın ardından vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğini belirterek, Sağlık Bakanlığının yayınladığı korunma ve tedbir kurallarına uyulması gerektiğini ifade etti.

Hastalık belirtisini tam anlamıyla göstermeyen pozitif vakaların olabileceği, vatandaşların kendi ve sevdiklerinin sağlıklarını korumaları için evde kalmalarının en doğru karar olduğu ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.