Polise mukavemette bulunan gasp şüphelileri medyayı suçladı

Balıkesir'de bir üniversite öğrencisini darbedip, cep telefonu ile cüzdanını gasbettikleri iddia edilen, ardından olay sonrası gittikleri hastanede polise mukavemette bulunan Nihat Y. (22) ile Burak B'nin (25) yargılanmasına başlandı. Haklarında 40 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklardan Nihat Y, geleceğinin karartılmasını istemediğini, gasp ve yağma olaylarının medyaya yansıması nedeniyle gündeme geldiğini savundu.

Polise mukavemette bulunan gasp şüphelileri medyayı suçladı

Geçtiğimiz Eylül ayında yaşanan olayda parkta arkadaşlarıyla birlikte oturan üniversite öğrencisi Atakan D'yi, iddialara göre yanlarına gelen Nihat Y. ve Burak B. ‘Buranın abisi biziz’ diyerek, dövmeye başladı. Diğer gençleri bıçak göstererek uzaklaştıran ikili, cep telefonu ile cüzdanını gasbettikleri üniversite öğrencisini su kanalına atmak isterken, ihbarla gelen polisi görüp kaçtı. Atakan D, ile şüpheliler gittikleri hastanede karşılaşınca, taraflar arasında çıkan tartışmaya polisler müdahale etti. Bu sırada polise mukavemet gösteren ikili, daha sonra tehditler savurarak hastaneden ayrıldı. Üniversite öğrencisinin yakınları ise bu anları cep telefonu kamerasıyla görüntüleyip, sosyal medyada yayınladı.

Kamuoyunun tepkisini çeken görüntülerin yayınlanmasından bir gün sonra gözaltına alınan şüpheliler, 'gasp', 'adam yaralama' ve 'polise mukavemet' suçlarından sevk edildikleri adliyede, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

‘Polise mukavemet’ suçundan yargılandıkları davadan beraat eden ikili hakkında, Atakan D'ye yönelik 'gasp' ve 'yağma' suçları nedeniyle 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına tutuklu sanıklar ile müşteki Atakan D. ve taraf avukatları katıldı.

MEDYAYI SUÇLADI

Suçlamalarını kabul etmeyen sanıklardan Nihat  Y, geleceğinin karartılmasını istemediğini, konunun medyaya taşınması nedeniyle gasp ve yağma olaylarının gündeme geldiğini ileri sürdü. Sanık "Böyle bir şey söz konusu değil, bakmakla yükümlü olduğum bir annem var. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Sanık avukatları da müvekkillerinin paraya ihtiyaçlarının olmaması nedeniyle söz konusu suçu gerçekleştirmediklerini savundu.

Sanıkların kendisini darbederek, cüzdanı ile telefonunu zorla aldıklarını anlatan üniversite öğrencisi ise olay anında şüphelilerin belinde tabanca olduğunu söyledi.

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.