Profesör Orhan Çeker’den koronavirüs fetvası! Cenazeler nasıl defnedilmeli?

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin defnedilmesiyle ilgili bir fetva verdi. Çeker, “Zaruretinden dolayı bu kardeşlerimizi de yıkamadan defnedelim. Hatta definden sonra mezarı kıbleye alarak cenaze namazını kılmak gerekiyor ise öyle yapalım.” dedi.

Profesör Orhan Çeker’den koronavirüs fetvası! Cenazeler nasıl defnedilmeli?

Sağlık Bakanlığı’nın şu ana kadar ki açıklamalarına göre, ülkemizde koronavirüsten 9 kişi hayatını kaybetti.

Vefat edenlerin defin işlemleri merak edilirken, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker, konuya ilişkin bir fetva verdi.

“Bugün üzülerek bir fetva vermek zorundayım!” diye başlayan fetvasında Çeken şunları kaydetti:

“Bu virüsten ölmüş olanlara aileleri yaklaşmak istemiyor. Yıkayıcı da istemiyor. Astronot elbisesi ile bile yıkaması bulaşmasına engel değilmiş. Bu durumda teyemmüm yaptırılması, o da sakıncalı ise yıkanmadan defnedilmesi caiz ve gereklidir. Unutmayın ki Efendimiz s. bu nevi bir hastalıktan ölene şehid diyor. Zaruretinden dolayı bu kardeşlerimizi de yıkamadan defnedelim. Hatta definden sonra mezarı kıbleye alarak cenaze namazını kılmak gerekiyor ise öyle yapalım. Şimdiye kadar üzülerek verdiğim tek fetva. Allah bir daha böylesini değil, huzur içinde olarak fetvalar yazdırsın.”

 

Haber Dairesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.