Risk haritası güncellendi! İşte ilçe ilçe Konya’nın koronavirüs haritası...

Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar uygulamasının Konya için güncellenen risk haritasına göre kırmızı ile gösterilen (yüksek riskli) bölgeler yayılarak çoğalmış durumda. Nüfusun yoğun olduğu ilçelerde neredeyse vakanın olmadığı bölge yok. İki ilçe ise koronavirüsle mücadelesini başarıyla sürdürmeye devam ediyor.

Risk haritası güncellendi! İşte ilçe ilçe Konya’nın koronavirüs haritası...

Koronavirüs salgınında uzmanlar ikinci dalga tehlikesine karşı uyarılar yapılırken, Konya’da artan vaka sayıları dikkat çekiyor.

Güncellenen ‘Hayata Eve Sığar’ uygulaması, Konya’nın neredeyse tüm ilçelerinde kırmızıyla gösterilen yüksek riskli bölgelerin arttığına işaret ediyor. Özellikle nüfusun yoğun olduğu ilçelerde normalleşme sürecinin başladığı günden bu yana yüksek riskli bölgelerin yayılarak çoğalmış olduğu gözleniyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamalarda en çok vaka artışının görüldüğü illerden biri olan Konya’nın taşra ilçelerinde son durum şöyle:

KORONAVİRÜSÜN GİREMEDİĞİ 2 İLÇEDE SÜREÇ BAŞARIYLA YÜRÜTÜLÜYOR

Konya’da vaka bulunmayan 3 ilde yer alıyor. Bunlar, Derbent, Derebucak ve Emirgazi. Derbent ve Derebucak, süreci başarıyla yürütüyor ve bugüne kadar koronavirüsün giremediği 2 ilçe olma özelliğini koruyor.

Haber Dairesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.