Rusya’da bir hastanede 180 doktora koronavirüs bulaştı, başhekim yoğun bakımda

Rusya’da bir hastanede 180 doktora koronavirüs bulaştı. Hastanenin başhekimi yoğun bakıma alındı.

Rusya’da bir hastanede 180 doktora koronavirüs bulaştı, başhekim yoğun bakımda

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sağlık çalışanlarını tehdit etmeye devam ediyor.

Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan ve bölgenin en büyük hastanelerinden olan No Mitin’de görev yapan doktorlarda koronavirüsü belirtilerine rastlanırken, doktorların tümüne test yapıldı.

Hastanede görev yapan 180 doktor ve başhekimde korona virüs tespit edildi. Hastanenin Başhekimi Yulia Sergeeva’nın koronavirüs nedeni ile yoğun bakım alınırken, hastane tamamen boşaltıldı.

Hastane yatan hastalar başka hastanelere sevk edilirken, hastanenin kapısına 20 Nisan’a kadar kapalı olduğuna dair yazı asıldı.

Yetkililer, başhekimin de içinde bulunduğu 52 doktorun durumunun ağır olduğunu açılarken, Rusya’da koronavirüsü ile ilgili artan vaka ve çalışmalara dair Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov’da açıklama yaptı.

Peskov, “Moskova'da koronavirüs ile ilgili durum zor, hastanelerin hepsi acil durum modunda çalışıyor. Muhtemelen, önümüzdeki birkaç hafta içinde koronavirüs vakalarının zirvesine yakın olup olmadığını ya da ne zaman yaklaşacağını anlayacağız” dedi.

İNGUŞETYA BAŞ MÜFTÜSÜ KORONA VİRÜSTEN HAYATINI KAYBETTİ

Rusya’da koronavirüs etkisini arttırmaya devam ederken, Kafkasya’da da virüs nedeni ile hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Çeçenistan Sağlık Bakanlığı bugün başkent Grozni’de 2 kişinin koronavirüs nedeni ile hayatını kaybettiğini açıkladı.

Rusya’ya bağlı İnguşetya Cumhuriyeti’nin Baş Müftüsü Abdurrahman Martazanov’un koronavirüs nedeni ile tedavi gördü hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.