Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları hızlı sorgulama sayfası! 2020 İŞKUR Sağlık Bakanlığı personel işçi alımı kura sonuçları açıklandı! Sonuçlar için tıklayın

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyen 14 bin sürekli işçi başvuruları İŞKUR üzerinden alındı. Bakanlık bünyesinde çalışmak amacıyla başvurularını İŞKUR ekranı üzerinden yapan adaylar, kura sonuçları için heyecanlı bekleyişini sürdürüyor. Kamu kurumunda görev almak isteyen vatandaşlar ‘2020 Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları açıklandı mı?’ sorusuna cevap arıyor. İŞKUR üzerinden başvuruları alan Sağlık Bakanlığı kura çekimi tarihi ile sonuçları ve sorgulama sayfası ile ilgili bilgileri kamuoyu

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları hızlı sorgulama sayfası! 2020 İŞKUR Sağlık Bakanlığı personel işçi alımı kura sonuçları açıklandı! Sonuçlar için tıklayın

Sağlık Bakanlığı kura sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyurulan 14 bin sürekli işçi ve personel alımı başvuruları geçtiğimiz gün tamamlanmıştı. Şimdi gözler İŞKUR personel alımı kura sonuçlarına çevrildi.

Sağlık personelinde temizlik personeli, güvenlik görevlisi, klinik destek elemanı ve aşçı alımı bekleyen adaylar İŞKUR personel işçi alımı kura sonuçlarını bekliyor.

Adaylar şimdi, ''2020 Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları açıklandı mı?'' sorusuna yanıt arıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından personel ve sürekli işçi alımı duyurusu yayımlanırken kura çekim tarihi ve sorgulama sayfası hakkında da bilgi verildi. Peki, Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları ne zaman açıklanacak, nasıl ve nereden öğrenilir? İşte, 2020 İŞKUR personel alımı başvuru kura sonuçları hızlı sorgulama ekranı!

İŞKUR SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ PERSONEL ALIMI KURA SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI MI? 14 BİN İŞÇİ PERSONEL ALIMI

Sağlık Bakanlığı bünyesinde alınacak 14 bin sürekli işçinin belirleneceği kura sonuçları için geri sayım başladı. Temizlik görevlisi, klinik destek personeli ve güvenlik görevlisi kadroları için çekilecek olan kuralar, İŞKUR üzerinden açıklanacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI KURA SONUÇLARI İSİM İSİM LİSTE BELLİ OLDU MU?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 23 Mart'ta gerçekleşen Koronavirüs Bilim Kurulu sonrası 14 bin sürekli işçi alımına ilişkin müjdeyi duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, 2020 sürekli işçi alımı kura çekim tarihi ve sorgulama sayfası açıklandı. Bakanlık, kuraların noter huzurunda 8-9 Nisan 2020 tarihlerinde yapılacağını bildirdi. Peki 2020 Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı kura sonuçları açıklandı mı?

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KURA SONUÇLARI SORGULA

T.C. Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimlerine 4857 sayılı İş Kanunu ile mezkûr Kanuna dayanılarak çıkarılan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 14.000 sürekli işçi alımı gerçekleştirilecektir.

İŞKUR üzerinden il ve meslek bazında talepler toplanmış olup, 737.489 kişi başvuruda bulunmuştur. Yapılacak olan kuralar, 08-09 Nisan 2020 tarihlerinde Türkiye Noterler Birliği çekiliş programı ile noter huzurunda 14.000 işçi asil, 14.000 işçi ise yedek olmak üzere gerçekleştirilecektir.

Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında kura salonuna katılımcı alınmayacaktır. Kura sonuçları aynı gün saat 20.00' den sonra https://iscisonuc.saglik.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

KURA ÇEKİMİ İKİYE AYRILDI

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kura çekiminin iki güne bölündüğüne yer verildi. İşte 8 ve 9 Nisan kura çekiminin detayları

08 Nisan 2020 (Çarşamba):

Bakanlık Merkez Teşkilatı, Adana, Adıyaman, Ankara, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elâzığ, Erzurum, Hakkâri, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Kütahya, Mardin, Mersin, Muş, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Van ve Zonguldak illeri için,

09 Nisan 2020 (Perşembe):

Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Malatya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Yalova ve Yozgat illeri için kura işlemi gerçekleştirilecektir.

KURA SONRASI YERLEŞTİRME NASIL OLACAK?

Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

Yerleştirme işlemi yapılan ve ataması yapılanlardan, 30 gün içerisinde göreve başlamayanlar (doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle göreve başlayamayacak durumda olanlar hariç) ile atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak göreve başlatılmayanların ya da göreve başlatılıp da sonradan atama şartlarını taşımadığı anlaşılanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle aranan şartları haiz olanlardan atama yapılabilecektir.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen "işe göndermede öncelikli olanlar" ibaresindeki hüküm mezkûr yerleştirmede başvuran lehine tek başına bir hak teşkil etmeyecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.