Sağlık Müdürü Koç’tan Konya’daki vaka sayısına ilişkin açıklama

Konya, son dönemde koronavirüs vaka sayısındaki artışla gündeme gelen kentlerin başında. İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, kamu, üniversite ve özel hastanelerin başhekimleri ile görüştü. Görüşmede artan vaka sayılarının nedenleri ele alındı, ayrıca bundan böyle kimlere koronavirüs testi yapılacağı da açıklandı.

Sağlık Müdürü Koç’tan Konya’daki vaka sayısına ilişkin açıklama

Konya, son dönemde koronavirüs vaka sayısındaki artışla gündeme gelen kentlerin başında yer alıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünkü Bilim Kurulu Toplantısının ardından 10 ildeki vaka artış sayılarını verdi. O iller arasında Konya’da bulunuyordu.

Bakan Koca, “Son bir ayda Konya’da günlük ortalama vaka sayısı 41. Son bir haftada günlük ortalama vaka sayısı 73. Son 3 günde günlük ortalama vaka sayısı 88. Son günde vaka sayısı 100’e yaklaşıyor.” dedi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ KOÇ HASTANE BAŞHEKİMLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Kent genelinde halka maske, mesafe ve hijyen uyarısı yapılırken, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç da, kamu, üniversite ve özel hastanelerin başhekimleri ile telekonferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirdi.

“SANAYİ VE BENZERİ İŞ YERLERİNDE KURALLARA RİAYET EDİLMEDİ”

Ramazan Bayramı sonrası ve kontrollü sosyal hayat döneminin başlaması ile birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da vaka sayısında hızlı bir yükselme olduğunu belirten Prof. Dr. Koç, “Kontrollü sosyal hayatın tam olarak benimsenememesi, taziye, nişan, asker uğurlama gibi etkinliklerin yanı sıra sanayi ve benzeri iş yerlerinde kurallara yeterince riayet edilmemesi vaka sayılarının maalesef artışına neden olmuştur. Fakat ne olursa olsun inşallah bu dönemi de hep birlikte ağrısız ve sızısız bir şekilde atlatacağız. Çünkü Konya olarak sağlık kapasitemizin ve personel gücümüzün bu süreç için gayet yeterli olduğunu biliyoruz.” dedi.

“BÜTÜN HASTANELER PANDEMİ HASTANESİ” AÇIKLAMASI

Pandemi sürecindeki aktif ve dinamik gayretleri nedeniyle tüm hastane başhekimlerine teşekkür eden Sağlık Müdürü Koç, Konya’daki bütün hastanelerin pandemi hastanesi haline getirilmesine de açıklık getirdi.

Konya’daki vaka sayılarının azaldığı dönemde İl Sağlık Müdürlüğü olarak Kovid-19 tanısı konan tüm hastaların tek bir hastanede tedavi altına alınarak diğer hastanelerde Kovid olmayan hastaların tedavilerinde aksama yaşanmaması ve vatandaşların sağlık hizmetine kolay ulaşabilmesi amacıyla bazı kararlar aldıklarını hatırlatan Prof. Dr. Koç, “Vaka sayısında meydana gelen hızlı artış nedeni ile yeni bir düzenleme yaptık ve bu süreçte bütün hastanelerimizin Kovid-19’lu hastaları kabul edebileceğini sizlerle paylaştık. Fakat bu konunun basında ‘Tüm hastaneler pandemi hastanesi oldu’ şeklinde yansıması oldu. Sizlerin de bildiği gibi pandemi hastanesi kuralını koymak ya da kaldırmak Sağlık Bakanlığımız tarafından belirlenebilen bir konudur. Bizlerin bu konuda bir yetkisi bulunmamaktadır. Sadece ilin dinamiklerine göre Bakanlığımız, il sağlık müdürlüklerine karar verme yetkisi vermiştir” diyerek süreç içerisindeki istatistiklere göre zaman zaman yeni düzenlemeler yapılabileceğini söyledi.

HERKESE TEST YAPILMAYACAK

Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenen rehberlere göre Kovid-19 belirtisi olmayan vatandaşlara test uygulanmayacağının da altını çizen Prof. Dr. Koç, “Halk sağlığı filyasyon ekiplerimiz ve hastanelerimizde yapılan muayeneler neticesinde hekimlerimiz tarafından test yapılması uygun görülen kişilere Kovid-19 testleri uygulanacaktır” dedi ve test yapılıp yapılmayacağı kararını hekimlerin vereceğini ifade etti.

Haber Dairesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.