Bu kare yürek ısıtmıştı! Bakan Koca Beril bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi verdi

Afyonkarahisar'da üzerine sıcak su dökülen bebeği, helikopterle Eskişehir'e sevk edilirken kucağında taşıdığı fotoğrafları sosyal medyada ilgi gören acil tıp teknisyeni Mehmet Canko, 16 aylık Beril bebek ile yolculuk boyunca yaşadıklarını anlattı.

Bu kare yürek ısıtmıştı! Bakan Koca Beril bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi verdi

Sandıklı ilçesinde oturan Mahmut ve Fatma Aktaş çiftinin 2 çocuğundan 15 aylık Beril Server Aktaş’ın üzerine önceki gün mutfakta kaynar su döküldü.

Ailesi tarafından hemen hastaneye götürülen Beril bebek, ilk müdahalesinin ardından Sağlık Bakanlığı’nın ambulans helikopteriyle Eskişehir Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Yanık merkezinde tedaviye alınan Beril bebeğin boynu, sırtı ve göğsündeki yanıkların ikinci derece olduğu belirlendi.

bu-kare-yurek-isitmisti-bakan-koca-beril-bebegin-saglik-durumu-hakkinda-bilgi-verdi.jpg

Beril bebek, ambulans helikopterle Eskişehir Şehir Hastanesi’ne sevk edildiği sırada, kendisini kucağına alan Acil Tıp Teknisyeni Mehmet Canko’ya sarılmış, o an çekilen fotoğraf ise yürek ısıtmıştı.

bu-kare-yurek-isitmisti-bakan-koca-beril-bebegin-saglik-durumu-hakkinda-bilgi-verdi.jpeg

O anları anlatan Mehmet Canko, "Bebeğin sedyeye yatmasına içim el vermedi. Havalandıktan belli bir süre sonra da cihazlara bağlamamız gerekiyordu. Beril bebek, cihazlara bağlamamıza bile müsaade etmedi. Boynuma sarıldı, o beni ben de onu bırakmadım. Bu şekilde Eskişehir'e kadar gittik. Eskişehir'de tedavisi tamamlandıktan sonra ona küçük bir sürpriz yapmayı düşünüyorum. En azından Beril bebek sağlığına kavuştuktan sonra tekrar ona sarılmak isterim. ”dedi.

bu-kare-yurek-isitmisti-bakan-koca-beril-bebegin-saglik-durumu-hakkinda-bilgi-verdi-001.jpg

BAKAN KOCA, AÇIKLAMA YAPTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından, Beril bebeğin sağlık durumu ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Koca, "Ambulans helikopterle Afyon’dan Eskişehir Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezine getirdiğimiz 15 aylık Beril bebeğin durumu iyi, tedavisi devam ediyor. Hasta bilhassa bir çocuksa kalbinin titreyişini daima gösteren sağlık personelimize ve ilginiz için sizlere teşekkür ederim" dedi.

bu-kare-yurek-isitmisti-bakan-koca-beril-bebegin-saglik-durumu-hakkinda-bilgi-verdi-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.