Sahte engelli raporu operasyonu! 2'si doktor 4 kişi tutuklandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, para karşılığı sahte engelli raporu düzenlendikleri iddiasıyla gözaltına alınan 7 şüpheliden 2'si doktor 4’ü tutuklandı. 33 kişiye sahte rapor verildiği belirlenen soruşturma kapsamında ayrıca sahte rapor ile malulen emekli olup, maaş aldığı öne sürülen 16 şüpheli gözaltına alındı.

Sahte engelli raporu operasyonu! 2'si doktor 4 kişi tutuklandı

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 4 ay önce başlatılan 'rüşvet, kamu kurumu zararına dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik' soruşturması kapsamında, Fethiye Devlet Hastanesi tarafından verilen sağlık raporları incelemeye alındı.

Hastanede engel durumuna dayalı sahte sağlık kurulu raporu düzenlendiği belirlendi.

Para karşılığı düzenlenen raporların verilmesine aracılık ettikleri iddiasıyla, aralarında hastanede görevli 2 doktor ile sağlık çalışanlarının da bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı. 

Sahte rapor aldıkları belirlenen 33 kişi ise Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. 33 kişinin, aldıkları engelli raporlarının sahte olduğu anlaşıldı. 

Raporlardan 27'sinin emeklilik için gerekli olan engel oranının altında kaldığı, diğer 6'sında ise engel oranı ve dilimlerinin değiştirildiği belirlendi.

Rapor sahiplerinden 18'inin engel oranı yeterli olmamasına rağmen emekli olup, emekli maaşı aldığı, 2'sinin ise vergi indiriminden faydalandığı tespit edildi.

8 rapor sahibinin, emeklilik başvurusu yaptığı ancak işlemlerinin henüz tamamlanmadığı anlaşıldı.

- 2'Sİ DOKTOR 4 KİŞİ TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheli, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemlerinin ardından Fethiye Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Fethiye Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden 3’ü adli kontrol şartıyla serbest

kaldı. 2’si doktor 4 kişi hakkında ise tutuklama kararı verildi.

- 16 ŞÜPHELİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Soruşturmayı genişleten başsavcılık, sahte engelli raporuyla emekli maaşı aldığı tespit edilen şüphelilerden 16'sı hakkında gözaltı kararı verdi. Polis tarafından gözaltına alınan şüpheliler, ifade işlemleri için emniyete götürüldü.

Olaya ilişkin soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.