Selçuk Üniversitesi'nde Kovid-19 eğitimi! Tüm çalışanlara verilecek

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından “Koronavirüs (Kovid-19) Enfeksiyonlarına Yaklaşım” konulu bilinçlendirme eğitimi düzenlendi  Rektör Prof.Dr. Mustafa Şahin, bu eğitimin üniversitenin tüm çalışanlarına verileceğini açıkladı.

Selçuk Üniversitesi'nde Kovid-19 eğitimi! Tüm çalışanlara verilecek

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi toplantısında alınan kararlar doğrultusunda Çin’de başlayıp dünyanın birçok ülkesine yayılan Koronavirüs (Kovid-19) hakkında çalışanları bilgilendiriliyor.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Konevi Amfisinde düzenlenen eğitim toplantısında; “Koronavirüs nedir, tarihçesi, virüsün güncel durumu, koronavirüse yönelik yapılan değerlendirmeler, koronavirüs bulaşma yolları ve korunma yöntemleri, belirtileri ile virüsün dünya genelindeki ülkelerde son durumu hakkında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Prof. Dr. Onur Ural tarafından bilgilendirmede bulunuldu. 

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Prof. Dr. Onur Ural  “Çin’de çıkarak dünyayı saran koron virüs (Kovid-19) zoonotik bir virüstür. Kovid -19 olarak adlandırılan virüs ‘mers ve sars’ virüs ailesinden gelmektedir. Koronavirüsler solunum sisteminde soğuk algınlığı belirtileri göstererek enfeksiyonlara ve zatürreye neden oluyor. Bu hastalıklar çoğu insanda hafif seyrediyor, fakat bazen koronavirüs ciddi hastalıklara yol açıyor. Genel kanı virüslerin hasta kişinin öksürüğü veya hapşırığı sırasında ortaya çıkan damlacıklar aracılığıyla yayıldığı yönünde... Hijyen kurallarına uyulması, hastalıktan korunma ve hastalığı bulaştırmamak açısından önemli hijyen kuralları içinde öksürme veya hapşırma sırasında ağız ve burunun tek kullanımlı mendille kapatılması, mendil yoksa dirseğin iç kısmı kullanılması, ellerin sık sık su ve sabunla yıkanması, su ve sabun yoksa alkol içeren el dezenfektanları kullanılması, hayvanlara temastan sonra kirli ellerin ağız, burun ve göze dokunulmaması yer alıyor. Koronavirüsün belirtileri hafif veya şiddetli seyredebiliyor. Ateş ve öksürüğün yanı sıra hastalığı şiddetli geçiren nefes darlığı zatürre ve böbrek yetmezliği meydana gelebiliyor” şeklinde konuştu. 

Yoğun katılımın olduğu eğitim toplantısında Kovid-19 olarak olası vaka tanısı konulan hastalara sağlık personelinin yaklaşımının nasıl olması alınması gereken önlemler ve kurum için faaliyet planları hakkında bilgilendirme yapılması sonrası toplantısı sonlandırıldı. 

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Şahin, twitter hesabından yaptığı açıklamada bu eğitimin üniversitenin tüm çalışanlarına verileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.