Selçuklu'da kurban kesim alanları açıklandı

Selçuklu Belediyesi Kurban Bayramı için hazırlıkları tamamladı. Ekipler vatandaşların bayramı huzur içinde geçirmeleri için 4 gün boyunca 24 saat görev başında olacak. İlçedeki kurban kesim alanları da açıklandı.

Selçuklu'da kurban kesim alanları açıklandı

Selçuklu Belediyesi, yaklaşan kurban bayramı öncesi tüm hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda başta Çevre Koruma Kontrol ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri olmak üzere ilgili tüm birimler nöbetçi ekipleri ile vatandaşların Kurban Bayramını sorunsuz geçirmesi için 7 gün 24 saat görev başında olacak.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince kurban kesim yerlerine 100 adet çadırlı caraskal bırakılacak. Bayramın 3. günü öğleden sonra caraskallar toplanacak. Arefe günü tüm ilçe genelindeki kurban kesim noktalarında 400 işçi, 11 iş makinesi ve 60 kamyon ile sabaha kadar temizlik çalışması yapılarak kesim yerleri vatandaşların hizmetine sunulacak. Kurban atıklarının çevreye zarar vermesini önlemek amacıyla bayramın ilk üç günü kesim noktalarında 11 iş makinesi, 19 kamyon ile 35 çöp aracı ile atıklar alınarak, 19 arazöz ile yıkama ve ilaçlama yapılacak. Ayrıca 12 adet vakumlu süpürge aracı ile de dezenfekte işlemi gerçekleştirilecek.

Acil müdahale ekibi görev başında

Selçuklu Belediyesi tarafından oluşturulan Acil Müdahale Ekibi de bayram süresince görev başında olacak. Acil Müdahale Ekibi ilçede meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluğa karşın ise anında müdahale edebilecek.

Zabıta Müdürlüğü bayram mesaisinde

Bayramdan öncesinde zabıta ekipleri ilçede bulunan market, pastane ve alışveriş merkezlerinde denetimlerini sıklaştırdı. Kurban Satış Noktalarında hizmetlerini sürdüren Zabıta Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını bayram süresince sabah 08.00 ile 23.30 saatleri arasında devam ettirecek. Merkez Ekipler Amirliği tarafından koordine edilecek çalışmalarda öncelikle koronavirüs tedbirleri ile gıda satış yerleri, et çekimi yapılan işletmelerin yanı sıra kurban satış ve kesim noktalarının bayram süresince denetleneceği ifade edildi. Genel sağlık ve temizlik tedbirleri kapsamında vatandaşların kurban atıklarını ağzı kapalı şekilde çöp konteynerlerine atmaları istendi.

Selçuklu’da belirlenen kurban kesim yerleri

Kurban kesim yerleri koronavirüs tedbirleri kapsamında kurban bayramı öncesi ve sonrasında düzenli periyotlarla ilaçlanarak vatandaşın hizmetine sunulacak.

Selçuklu’daki kurban kesim yerleri şunlar: 

“Akşemsettin Semt Pazarı, Aydınlıkevler Semt Pazarı, Bosna Hersek Semt Pazarı, Aliye İzzet Begoviç Caddesi Kurban Alanı, Binkonut Semt pazarı, Dumlupınar Semt Pazarı, Hocacihan Semt Pazarı, Fatih Sultan Mehmet Pazar Yeri, Kosova Semt pazarı, Seyit Çavuş Pazar Yeri, Sakarya Semt Pazarı, Sancak Semt Pazarı, Özalkent Semt Pazarı, Kılınçarslan Semt Pazarı, Yazır Semt Pazarı”

Tropikal Kelebek Bahçesi Bayramın 2. gününden itibaren açık olacak

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi bayramın 2. günü olan 1 Ağustos Cumartesi tarihinden itibaren 09:30 – 17:30 saatleri arası ziyarete açık olacak. Kurban Bayramı nedeniyle arife günü yarım gün açık olacak Tropikal Kelebek Bahçesi bayramın 1. günü kapalı olacak. Sille’de bulunan Zaman Müzesi, Sille Aya Elenia Kilisesi, Sille Müzesi ise bayramın 2. gününden itibaren açık olacak.

Sille Baraj Parkı da bayram tatilinde doğayla iç içe olmak isteyenler için bayramın 2. günü saat 14.00’ten itibaren hizmet verecek. Bayram süresince vatandaşların Selçuklu Belediyesi'ne ait 444 99 19 numaralı telefona istek ve şikâyetlerini görevlilere iletebilecekleri belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.