Selçuklu Vefa Destek Grubu 46 bin kişiye ulaştı

Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu Kaymakamlığı tarafından kurulan ve koronavirüs nedeniyle dışarı çıkamayan 65 yaş üstü ve kronik hastaların ihtiyaçlarını karşılayan Selçuklu Vefa Destek Grubu kurulduğu günden bu yana 46 bin kişiye hizmet verdi.

Selçuklu Vefa Destek Grubu 46 bin kişiye ulaştı

Dünyayı saran koronavirüs nedeniyle alınan önlemler nedeniyle dışarı çıkamayan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulanan vatandaşların yardımına Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu Kaymakamlığı tarafından kurulan Selçuklu Vefa Destek Grubu koşuyor. 3 Nisan’dan bu yana Selçuklu’da hizmet veren Selçuklu Vefa Grubu vatandaşların ilaç, gıda gibi ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Selçuklu Vefa Destek Grubu 24 saat hizmet vererek çalışmalarını sürdürüyor.

Vatandaşlar en fazla bilgi alma talebinde bulundu

3 Nisan’dan bu yana vatandaşların yardımına koşan Selçuklu Vefa Destek Grubuna vatandaşlardan 46 bin 133 talep geldi. Telefonla  ve internet üzerinden gelen gıda, ilaç gibi talepler ekipler tarafından kısa sürede yerine getirilerek dışarı çıkmadan ihtiyaçları karşılandı. Bu süreçte vatandaşlar en fazla bilgi alma konusunda çağrı merkezlerine ulaştı. Vatandaşların en fazla 29 bin 643 bilgi alma, 6 bin 14 maaş çekme ve bin 726 gıda talebinde bulundu.

7 bin 400 kişiye sosyal kart

Selçuklu Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal kart dağıtımı devam ediyor. ihtiyaç sahiplerinin e-devlet üzerinden yaptığı başvurular incelenerek ihtiyaç sahiplerine hane halkı sayısına göre miktar belirlenerek sosyal kartları veriliyor. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından bu güne kadar 7 bin 400 kart dağıtımı yapıldı. ihtiyaç sahibi vatandaşlar bu kartlarla marketlerden gıda alışverişlerini yapabiliyor.

Başkan Pekyatırmacı: “Dışarı çıkmayın, bize ulaşın”

Selçuklu Vefa Destek Grubunun çalışmalarının hayat normale dönünceye kadar süreceğini belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan Selçuklu Vefa Destek Grubu, 24 saat vatandaşlarımıza hizmet ediyor. Vatandaşlarımızdan gelen talepler en kısa sürede karşılanması için arkadaşlarımız ellerinden geleni yapıyor. Bu zorlu süreçten bu arkadaşlarımızın fedakarlıklarıyla birlikte inşallah alnımızın akıyla çıkacağız. Buradan tüm 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulanan hemşehrilerimize de seslenmek istiyorum; Dışarı çıkmayın, bize ulaşın.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.