Şenol Metin: Bu hadsizlere derslerinin verilmesini istiyoruz

İstanbul Karaköy’de başörtülü genç kızlara yapılan çirkin saldırı büyük infiale yol açtı. Vatandaşlar özellikle sosyal medyadan tepkilerini dile getirirken, konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Konya Üniversite Şube Başkanı Şenol Metin “Anayasal teminat altında olan özgürlüklere yönelik bu saldırıları engelleyecek, tevessül edecek saldırganlara gerekli yasal tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz” dedi.

Şenol Metin: Bu hadsizlere derslerinin verilmesini istiyoruz

Eğitim-Bir-Sen Konya Üniversite Şube Başkanı Şenol Metin, İstanbul Karaköy’de başörtülü genç kızlara yönelik provokatif saldırıya sert tepki gösterdi.

“Sosyal medyaya düşen görüntülerden anlaşıldığı kadarı ile milletin sinir uçlarına, toplumsal barışın fay hatlarına yönelik bir operasyon yapılıyor” diyen Metin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“28 Şubat döneminde çokça örneklerini gördüğümüz Müslümanların toplumsal yaşamda görünür olmasından rahatsız olan bir kısım hadsiz, demokrasiden, birlikte yaşama kültüründen nasibi alamamış tipler belli yerlerden aldıkları işaret ile bütün Türkiye’de senkronize bir şekilde provokasyonlara başladılar. Anayasal teminat altında olan özgürlüklere yönelik bu saldırıları engelleyecek, tevessül edecek saldırganlara gerekli yasal tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz. Türkiye’nin birlikte yaşama iradesini akamete uğratacak bu hadsizlere dersinin verilmesini istiyor, savcılarımızı olayı münferid bir olay olarak görmemeleri gerektiğini ifade ediyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.