Batı Şeria'da Türk gencine acı son

26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi, İsrail’de düzenlenen Filistin'e destek gösterisinde İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldü.

Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen Filistin yanlısı bir gösteriye gözlemci olarak katılan Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, İsrail askerleri tarafından öldürüldü. Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM), 6 Eylül'de gerçekleşen olayda Eygi'nin bir İsrailli keskin nişancı tarafından kasıtlı olarak hedef alındığını bildirdi.

1998 Antalya doğumlu olan Eygi, Washington Üniversitesi'nde Psikoloji ana dalı ve Orta Doğu Dilleri ve Kültürü yan dalı ile çift lisans programını 2024 Haziran'ında tamamlamıştı. Toplum hizmetine olan bağlılığıyla tanınan Eygi, mentorluk, davranış terapisi ve pazarlama alanlarında deneyim sahibiydi.

Olay, uluslararası arenada geniş yankı uyandırdı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in "barbarca müdahalesini" kınarken, Türkiye Dışişleri Bakanlığı olayı "cinayet" olarak nitelendirdi. ABD yönetimi, olayın soruşturulması çağrısında bulunurken, Beyaz Saray Eygi'nin ölümünden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Birleşmiş Milletler, olayın kapsamlı bir şekilde soruşturulmasını talep ederken, Türkiye'nin yerel makamlarla temas halinde olduğu bildirildi. Eygi'nin bir ISM gönüllüsü arkadaşı, onu "arkadaş, yoldaş ve Filistin'e seyahat ortağı" olarak nitelendirerek acısını dile getirdi.

Eygi'nin ölümü, İsrail-Filistin çatışmasının siviller üzerindeki etkisini bir kez daha gözler önüne sererken, uluslararası toplumun dikkatini bu hassas bölgeye çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri