İsrail Batı Şeria'ya saldırıyor: En az 10 Filistinli katledildi

İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'da başlattığı "geniş çaplı" saldırılarda 10 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, bazılarının durumu kritik çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Katil İsrail ordusu Batı Şeria'nın kuzeyinde "geniş çaplı operasyon" başlattı.

Batı Şeria'nın Cenin ve Tulkerim kentlerinde eş zamanlı harekete geçen İsrail güvenlik güçlerine destek için savaş helikopterleri ve insansız hava araçları da kaldırıldı.

İsrail ordusu, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tubas kenti yakınlarında yer alan El-Faria Mülteci Kampı'na, Kalkilya kentine ve başka bazı beldelere de baskınlar düzenledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail askerlerinin El-Faria Mülteci Kampı ve Cenin kentine düzenlenen saldırılarda en az 10 Filistinlinin cenazesine ulaşıldığını, çok sayıda yaralı olduğunu duyurdu.

Filistin Kızılayı ekiplerinin İsrail'in engelleri nedeniyle bölgedeki yaralılara ulaşmakta zorluk çektiği kaydedildi.

Bu arada Filistinli direniş grupları da İsrail askerleri ile çatışmaya girildiği yönünde açıklamalar yaptı.

KATZ'DAN GAZZE'DEKİ GİBİ MUAMELE ETME ÇAĞRISI

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, İsrail ordusunun Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin ve Tulkerim mülteci kamplarına baskın başlattığını belirterek, "İran'ın Ürdün'den silah kaçırarak burada kapsamlı bir terör yapısı kurmaya çalıştığını" ileri sürdü.

Katz, İsrail'in Batı Şeria'daki "tehdide karşı Gazze'deki gibi muamele etmeleri gerektiğini" savunarak buradaki Filistinlilerin de "Gazze'de yapıldığı gibi topluca zorla yerinden edilmesi" gibi tüm adımların atılması gerektiğini iddia etti.

CAN KAYBI 40 BİN 534’E ÇIKTI

İsrail'in 327 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 40 bin 534'e çıktı. İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 58 Filistinli yaşamını yitirdi, 131 Filistinli de yaralandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Filistin yönetiminden İsrail’e uyarı: Korkunç sonuçlara yol açacak

Dünya Haberleri