Mısır tarlasında esrarengiz patlama! Bakanlık harekete geçti

Polonya’nın Osiny köyünde mısır tarlasına düşen yabancı madde patladı. Polis, olay yerinde yanmış metal ve plastik parçaları buldu. Savunma Bakanı Kosiniak-Kamysz, ihtimaller arasında İHA saldırısı ve sabotajın da bulunduğunu açıkladı.

Polonya'nın Ukrayna sınırına 100 kilometre uzaklıkta bulunan Lublin Voyvodalığı'na bağlı Osiny köyündeki mısır tarlasına düşen yabancı madde patladı. Bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, olay yerinde yanmış metal ve plastik parçaları buldu. Patlama nedeniyle birkaç evin camı kırılırken, yaralanan olmadı.

"ESKİ PERVANE MOTORUNUN PARÇASI OLABİLİR"

Polonya Silahlı Kuvvetleri Harekat Komutanlığı, radar sistemlerinin Ukrayna veya Belarus'tan Polonya hava sahasına giren herhangi bir nesne tespit etmediğini, söz konusu yabancı maddenin "eski bir pervane motorunun parçası" olabileceğini belirtti.

Polonya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Wladyslaw Kosiniak-Kamysz ise yaptığı açıklamada, "Belarus İHA'sı, Rus İHA'sı, kaçakçılıkta kullanılan bir İHA ya da Polonya topraklarında gerçekleştirilmiş olabilecek bir sabotaj eylemi. Bu ihtimallerin hiçbiri göz ardı edilmemeli" ifadelerini kullandı.

2022 yılında Rusya'ya yönelik saldırı sırasında Ukrayna'ya ait S-300 hava savunma füzesinin rotasından çıkarak Polonya'ya düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri