Özel klinikte skandal! Anestezi uzmanı 30 hastayı zehirledi

Fransa’da özel bir klinikte çalışan anestezi uzmanı, iddiaya göre 30 hastayı bilerek zehirledi. Hastalardan 12’si hayatını kaybederken, sağlık çalışanı ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı.

Olay, Fransa'nın doğusundaki Besançon şehrindeki bir özel klinikte meydana geldi.

2008 ile 2017 yılları arasında anestezi uzmanı Frederic Pechier’ın çalıştığı klinikteki hastalar şüpheli şekilde kalp krizi geçirerek ölmeye başladı.

Olayın araştırılmasının ardından Frederic Pechier’ın yaşları 4 ile 89 arasında değişen 30 hastayı kasten zehirlediği ortaya çıktı.

DAVA SONUÇLANDI

Hastalardan 12’si hayatını kaybederken, kasten öldürme iddiasıyla yargılanan Pechier'in davası sonuçlandı.

Savcı Christine de Curraize, Pechier'in "son derece sapkın bir seri katil" olduğunu ve meslektaşlarının serum torbalarına veya anestezi torbalarına müdahale ederek hastaları zehirlediğini ve kalp krizi geçirmelerine neden olduğunu belirtti.

Bir diğer savcı Therese Brunisso ise Pechier'in sağlık görevlisi değil, "ilaç kullanarak öldüren bir suçlu" olduğunu vurguladı. Curraize ve Brunisso, Pechier'in bazen kahraman gibi görünmek amacıyla hastaları önce zehirlediği, sonra hayata döndürmek üzere müdahalede bulunduğunu söyledi.

Savcılar ayrıca sanığın bazı durumlarda ise rekabet veya çatışma içinde olduğu iş arkadaşlarını karalamak ve itibarsızlaştırmak amacıyla hareket ettiğini, onların hastalarını hedef alarak yetersiz görünmelerini sağlamaya çalıştığını dile getirdi.

“FRANSIZ TARİHİNİN EN BÜYÜK SUÇLULARINDAN BİRİ”

Savcılar, eski anestezi uzmanını "Fransız tarihindeki en büyük suçlulardan biri" olarak nitelendirdi.

Pechier ise duruşma boyunca herhangi bir yanlışlık yapmadığını savunarak, "Hiç kimseyi zehirlemedim. Ben zehirleyici değilim" dedi.

MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme, 53 yaşındaki Pechier'i 30 hastayı kasten zehirleyip 12'sinin ölümüne neden olmaktan suçlu buldu ve ömür boyu hapis cezasına mahkum etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri