Form Kampüs'te yeni başarı hikayesi için start verildi

Konya'nın gözde okullarından Form Kampüs Koleji'nde 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı yepyeni bir heyecanla başladı.  Okulun ilk gününde yapılan konuşmalarda 'başarı'nın sırrı anlatıldı. Kolej kurucusu Cemil Erdem "Yeni bir başarı hikayesi yazmak için bütün hazırlıklarımızı günler öncesinden tamamladık. Güçlü eğitim kadromuzla öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlayacağız" dedi. 

Konya'nın gözde okullarından Form Kampüs Koleji'nde yeni eğitim ve öğretim yılı büyük bir heyecanla başladı. Sabah saatlerinde okulda olan öğrenciler ilk derslerini yaptı. 

Ders zili çalmadan okul bahçesinde bir araya gelen öğrencilere seslenen Form Kampüs Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü İlker Varol, önemli mesajlar verdi. Başarıyı "Dünyayı daha güzel bir yer yapacak olan en güçlü mekanizma, özgürleşme aracı ve seçenek çoğaltıcı" olarak nitelendiren Varol, bir insanın niyeti, hayalleri ve planlarıyla değil, sonuçları kadar başarılı sayılacağını belirtti. 

ÖĞRENCİLERE ALTIN ÖĞÜTLER

"Hayat başarısız yaşamak için çok uzun" diyen Varol, yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: 

"Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız başlayamazsınız, kuralı gereğince plan yapacağız. Bazen plan için ayrılan 10 dakika bize uygulamada bir saat kazandırır. Süreci severseniz sonuçlar kendiliğinden gelecektir. O halde çalışma sürecini seveceğiz, süreçle barışık olacağız. Yeni fikirler geliştirmekten korkmamalıyız. Çünkü bir insan çalışma süreci içerisinde kendini aşan bir fikre sahip değilse ya kendisiyle ya da başkalarıyla uğraşır. Afrika’da her sabah bir ceylan uyanır, en hızlı aslandan daha hızlı koşması gerektiğini, yoksa yok olacağını bilir. Yine her sabah bir aslan uyanır. En yavaş ceylandan daha hızlı koşması

gerektiğini, yoksa öleceğini bilir. Aslan ya da ceylan olmanızın önemi yok yeter ki her sabah kalktığınızda koşmanız gerektiğini bilin. Bu koşuda arkadaş seçimi de çok hassas bir konu, zira kimin karşısında durduğunuz değil, kimin yanında olduğunuz önemlidir. Çünkü karşı durduğunuzla değil birlikte yürüdüğünüzle fark edilirsiniz. Kusurlarınızı yalnızca size söyleyen arkadaşlarınız olsun. Her elini sıkanla dost her canını sıkanla düşman olma. Arkadaş seçiminde egosu büyük skor tabelası küçük insanlardan, çaresizliği öğrenmekle yetinmeyip çaresizlik dili ve edebiyatı geliştirenlerden uzak durmakta fayda vardır. Başarıyı dönemsel bir faaliyet olmaktan çıkarıp yaşam tarzı haline dönüştürün. Çalışmayı bir yük değil bir zevk haline getirin. Günlük düzenli olarak belirli bir sayfa okuyun. Okumayan için hiçbir kitap yazılmamış dinlemeyen için hiçbir söz söylenmemiş demektir. Unutma ki öğrenmek kendini güncellemektir. Kişi 3 gün kitap okumayı keserse manevi halleri alt üstü olur diyor İmam Gazali"

VELİLERE ÖNEMLİ UYARILAR

Konuşmasında velilere de önemli uyarılarda bulunan İlker Varol, gençleri ilgilendiren hayati kararların onlarla birlikte alınması gerektiğini ifade etti. Varol "Hatta kendileriyle ilgili kararları doğrudan onların almasını isteyin, bu onlara sorumluluk yükler aksi halde bazen sonuçları karar alıcılara atarlar. Çocuklarınıza disiplinli olmayı öğretin, bunu başarırsanız çocuklarınızın sürekli motivasyona ihtiyaçları kalmaz ne yapmaları gerektiğini bilirler. Çocuğunuzun mükemmeliyetçi anne babaya değil, onu her haliyle koşulsuzca seven ve kabul eden anne babaya ihtiyacı vardır ki bu sevgiyi onlara koşulsuzca sunun. Unutmayın çocuğunuz yaptıkları için değil var olduğu için değerlidir. Hayat bizden her zaman soru çözen çocuk istemiyor, sorun çözen çocuklar istiyor. Bunun mücadelesini verip onlara sorun çözebilme becerisi kazandırın. Anne babalar çocuklarıyla aynı fikirde olmadıkları zamanlarda bile, yani çatışma anlarında dahi onlarla iletişim halinde kalmaları gerekir. Her durumda çocuklarınızla iletişimi sağlayın ve konuşmayı sakın kesmeyin. Çocuklarınızın her istediğini kısa sürede alıp onları hayalsiz bırakmayın. Biraz zamana bırakın ki hayal kursunlar" diye konuştu.

Cemil Erdem: Yeni bir başarı hikayesi için yola çıktık

Form Kampüs Koleji Kurucusu Cemil Erdem ise yeni eğitim ve öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.

2019-2020 eğitim-öğretim döneminde yeni bir başarı hikayesi yazmak için hazırlıklarını günler öncesinden tamamladıklarını belirten Erdem "Güçlü eğitim kadromuzla öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlayacağız. Bizlere emanet edilen yavrularımızın insanlığa faydalı, ahlaklı, özgüvene sahip birer birey olarak yetişmelerinin yanısıra akademik anlamda da üst seviyede bir başarıya ulaşabilmeleri temel hedeflerimiz olacak. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve idari kadromuzla heyacanlı, azimli ve enerji doluyuz" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri