Konya’da yeni dönemin açılışı törenle yapıldı

2019-2020 Eğitim-Öğretim dönemi bugün başladı. Dönemin başlaması dolayısıyla ile Konya protokolünün katıldığı birinci program Zeki Altındağ ilkokulunda ikincisi ise Mehmet Tuza PAKPEN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlendi.

Mehmet Tuza PAKPEN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programa Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Fidan Yüksel, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Selçuklu Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, eğitim dünyasından yöneticiler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Mesleki Teknik Liselerinin önemine değinen Kütükçü, Mehmet Tuza PAKPEN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Türkiye çapında bir lise olduğunu ve ülkemizin gözbebeği bir okul olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyyit Ali Büyük ise eğitim alanında seferberlik ilan ettiklerini, başarılı olmak için hiç bir fedakarlıktan kaçınmadıklarını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da konuşmasında, mesleki eğitimin önemine değindi. Altay, okulu tercih eden öğrenci ve velileri kutladı. Altay “Bu okulda ülke kalkınmasına katkı sağlayacak gözü parlayan gençler görüyorum.” dedi.

Konya Vali Cüneyit Orhan Toprak ise yeni dönemin hayırlı olmasını diledi. Toprak, özellikle okul noktasında hayırsever işadamlarının yaptığı katkıların takdire şayan olduğunu kaydetti. Toprak, Mehmet Tuza PAKPEN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bunun en güzel örneği olduğunu söyledi. Buradan mezun olacak gençlerin mühendis olarak ülkeye hizmet vereceğini dile getiren Toprak, uygulamalı meslek eğitiminin önemine dikkat çekti. 

Açılış programının ardından protokol üyeleri uygulamalı eğitim alanlarını gezerek Okul Müdürü Tayyip Sarı’dan bilgi aldı.

Program aşure ikramıyla sona erdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri