Milli Eğitim Bakanı Tekin’den okullarda kayıt ücreti açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda kayıt ücreti alınıp alınmadığıyla ilgili soruya cevap verdi, “Gerekeni yaparız.” dedi.

Yeni eğitim öğretim dönemiyle birlikte okullarda kayıt ücreti tartışmaları yeniden başladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bugün Anadolu Ajansı Editör Masasına konuk oldu ve bu konuda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Tekin, canlı yayında yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“İlkokullarda adrese dayalı, sınavla öğrenci alan okullarda da yerleşme LGS ile yapılıyor. Bunun dışındaki okullarda da evine en yakın okula kayıt yapılıyor.

Kimsenin herhangi bir okul yöneticisinin kayıt ücreti alacak inisiyatifi yok. Kafa karışıklığı okul yöneticilerini zan altında bırakıyor. Okul müdürlerimizin bu pozisyona düşürülmesinden rahatsızım.

Tartışmaların 2 kaynağı var. Birincisi; büyük oranda insanlar, daha iyi olduğunu düşündüğü adres bölgesinde olmayan başka bir okula yazdırmak istiyor. Bu yasal olarak mümkün değil. Bu söylendiğinde okul yöneticilerinin kayıt ücreti istediği söylenmiş olabilir.

İkinci olarak veliler öğretmen seçmek isteyebilir. Burada bir kafa karışıklığına sebep olacak gelişme söz konusuydu. Bu alanda değişiklik yaptık. Çocuklarımızın birinci ve 5. Sınıfa kayıt olduklarında öğretmen tercihi konusunda okul idarecilerimizin zor durumda kalmasını engellemek için merkezi bir yerleştirme sistemi oluşturduk. Şu anda özel bir yazılım çocuklarımızı dışarıdan müdahale olmaksızın yerleştirmeyi yapıyor. Dolayısıyla bu eleştiriyi de ortadan kaldırmış olacağız. Bunların dışında bir yönetici kayıt ücreti istiyorsa bu illegal bir durumdur, biz de gerekeni yaparız.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Sınıf annesi uygulaması devam edecek mi? Bakan Tekin cevapladı

Eğitim Haberleri