Milli Eğitim Bakanlığı, 30 bin temizlik personeli alacak

Son Dakika Haberi! Eğitim ve öğretim döneminin başlamasının ardından ortaya çıkan temizlik sorununa ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık bünyesine 30 bin temizlik personeli alınacağı açıklandı.

Okullarda ortaya çıkan temizlik sorununa ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı 30 bin ilave personel almaya hazırlanıyor.

Açıklamayı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptı. Bakan Tekin, "Pazartesi Çalışma Bakanlığı 30 bin ilave temizlik personel hakkı tanıyacak." dedi.

Bakan Tekin, "45 bine yakın okulumuzda kadrolu temizlik görevlisi bulunuyor. Taşeronlar kadroya geçtikten sonra sorun başladı. 120 bin personel yarı zamanlı görevlendirildi. Bu projeye iş gücü uyum projesine başvuru çok sınırlı kaldı. 120 bin istihdam alanı oluşturulmasına rağmen yüzde 25'i anca doldurulabildi. Bu talep eksikliklerinden dolayı okullarımızda böyle bir sıkıntı ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

Eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okullarda temizlik sorunları ortaya çıkmıştı. Temizlik personeli eksikliği nedeniyle okul yönetimleri, velilerden eleman istihdam etmek için maddi destek talep etmiş, bazı okullarda da velilerin dönüşümlü olarak okulu ve sınıfları temizlediği görüntüler yayınlanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri