Altın atölyeleri kepenk kapatıyor! Nedeni çok ilginç

Artan maliyetler ve ithalat kotaları kuyumculuk sektörünü olumsuz etkiliyor. Uluslararası piyasalarla olan fiyat farkı Türkiye'de işlenmiş altına olan talep azaldı. Uzun yıllar sonra ilk kez kapalı kalacak atölyeler, 10-15 gün zorunlu tatil kararı aldı.

Artan maliyetler ve ithalat kotaları kuyumculuk sektörünü olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Orta Doğu'daki jeopolitik gerginlikler, merkez bankalarının para politikalarındaki değişiklikler ve yaklaşan ABD seçimleri, altın fiyatlarını tarihi zirvelere taşıdı.

Ancak, Türkiye ile uluslararası altın piyasaları arasındaki büyük fiyat farkı, iç piyasada altına olan talebi önemli ölçüde azalttı. Bu durum, kuyumculuk sektöründe satışların düşmesine ve ihracatın da olumsuz etkilenmesine neden oldu. Bu kapanmanın nedenlerinden biri de yerli üreticilerin üretim tesislerini Mısır, Dubai ve Irak gibi ülkelere taşımaya başladı.

ATÖLYELER 10-15 GÜN ZORUNLU KAPANMA KARARI ALDI

Bu dönemin son yılların en sıkıntılı yılları olduğunu belirtirken sektör temsilcileri, gelişmenin imalat ve atölyeleri vurmaya başladığını dile getirdi. Kuyumcukent ve diğer bölgelerdeki atölyeler uzun yıllar sonra ilk kez 10-15 gün kapatma kararı aldı. Bu durumun önümüzdeki dönemde tamamen kapanma ve işten çıkarmalara yol açabileceğinden endişe duyan iş insanları, öte yandan yabancıların yanı sıra yerli üreticilerin de Dubai, Mısır ve Irak gibi ülkelerde yerli ortaklar ile çalışarak üretim üslerini yurtdışına taşımaya başladığını dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Son 45 yılın en güçlü yıllık artışı! Ons altın bu yıl 35 kez rekor yeniledi
Konya’da altın fiyatları ve güncel döviz kurları I 28 Ekim 2024

Ekonomi Haberleri