Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi programına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak üç olumlu gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı. Bakan Şimşek, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye’nin kredi notu görünümünü pozitife çevirdiğini belirtti. Bu adımın, önümüzdeki dönemde kredi notu artışı ihtimaline işaret ettiğini ifade etti.
KUR KORUMALI MEVDUAT TAMAMEN SONA ERDİ
Şimşek, önemli bir koşullu yükümlülük olarak görülen Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasına ilişkin de dikkat çeken bir gelişmeyi açıkladı. Döviz ve altın cinsi tüm vadelerin sona ermesiyle birlikte, KKM’ye ilişkin tüm düzenlemelerin yürürlükten kaldırıldığını duyurdu.
KISA VADELİ YABANCI GİRİŞİNE SINIRLAMA
Ekonomide makro finansal istikrarı güçlendirmeye yönelik adımların sürdüğünü vurgulayan Bakan Şimşek, kısa vadeli yabancı kaynak girişini sınırlamak amacıyla zorunlu karşılık oranlarının artırıldığını belirtti.
“KIRILGANLIKLARI AZALTMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Bakan Şimşek, uygulanan ekonomi programıyla birlikte ekonominin kırılganlıklarının azaltılmaya devam edildiğini ve makro finansal istikrarın güçlendirilmesinin temel hedef olduğunu ifade etti.