Gelecek yıl Hac ibadetlerini yerine getirmek için ilk defa başvuru yapacakların ön kayıt başvuruları, e-Devlet Kapısı'ndan devam ediyor.
Hacı adayları, 11 Ekim'e kadar anlaşmalı bankalara ön kayıt ücretlerini yatırarak "http://ddo.link/hac" dijital hizmeti üzerinden ön kayıt başvurularını hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde yapabiliyor.
Önceki yıllarda başvuru yapanlar ise konaklama türü, birliktelik bağlantısı ve kuraya katılmak istediği il gibi bilgileri aynı ekran üzerinden güncelleyebiliyor.
2024 YILI HAC KURASI NE ZAMAN?
Peki Hac kuraları ne zaman çekilecek? Tarihi, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş TRT Haber yayınında verdi. Erbaş, “Hac müracaatları halen devam ediyor. Müracaatlar tamamlandıktan sonra yani Ekim ayının sonu veya Kasım ayının başında hac kurasını gerçekleştirmiş olacağız inşallah.” ifadelerini kullandı.