AK Partili Vekil ile Vali arasında gerilim iddiası

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Burdur Milletvekili Adem Korkmaz’ın Vali Tülay Baydar Bilgihan’ın kendisini tehdit ettiği iddiasıyla koruma talebinde bulunduğunu açıkladı. Tayyar, “Ortada bir ölüm tehdidi kesinlikle yok” dedi.

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz ile Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan arasında yaşandığını belirttiği gerilime ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Tayyar, Adem Korkmaz’ın Vali Bilgihan’ın kendisini tehdit ettiğini öne sürerek can güvenliğinin bulunmadığı gerekçesiyle Ankara Valiliğinden koruma talep ettiğini belirtti.

“HAYATIMDA İLK DEFA BÖYLE BİR DURUMLA KARŞILAŞIYORUM”

Yaşananları ayrıntılı şekilde araştırdığını ifade eden Şamil Tayyar, milletvekiline yönelik bir ölüm tehdidi bulunmadığını savundu.

Tayyar, “Hayatımda ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum. AK Parti Burdur Milletvekilimiz Adem Korkmaz, Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan’ın kendisini tehdit ettiğini iddia ederek, can güvenliğinin olmadığı gerekçesiyle Ankara Valiliğinden koruma talep etmiş” ifadelerini kullandı.

“ORTADA BİR ÖLÜM TEHDİDİ KESİNLİKLE YOK”

Konuyu tüm yönleriyle araştırdığını belirten Tayyar, taraflar arasında gerginlik bulunduğunu ancak bunun ölüm tehdidi boyutunda olmadığını ifade etti. “Bir defa ortada bir ölüm tehdidi kesinlikle yok. Olamaz da zaten. Ama gerginlik var” diyen Tayyar, sorunun kurumlar içerisinde çözülmesi gerektiğini savundu.

KORUMA TALEBİNİ “ÇOK ABARTILI” BULDU

Adem Korkmaz'ın koruma talebine de tepki gösteren Tayyar, “Sorunu içeride çözmek yerine koruma talebi çok abartılı olmuş, maksadı fazlasıyla aşmış. Siyaseten de hoş bir tablo değil” değerlendirmesinde bulundu. Yaşanan tablonun ortaya çıkmasında birinci derece sorumluluğun Korkmaz'a ait olduğunu savunan Tayyar, her olumsuzluğun siyasi bir maliyetinin bulunduğunu söyledi.

“BİRAZ SAĞDUYU”

Tayyar açıklamasının sonunda AK Partili isimlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden mesaj verdi:

“Cumhurbaşkanımızın hukukunu düşünerek hareket etmek zorundalar. Nihai aşamada faturayı Cumhurbaşkanımız ödüyor. Biraz sağduyu.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri