Bakalit Çubuk Nerelerde Kullanılır? Bakalit Çubuk Ne İşe Yarar?

Bakalit çubuk günümüzde çok farklı alanlarda kullanılıyor. Bakalit diğer plastik ürünlere göre daha dayanıklı, estetik ve kaliteli olduğu için endüstriyel olarak ve günlük kullanımda çokça yer tutuyor.

Bakalit çubuk günümüzde çok farklı alanlarda kullanılıyor. Bakalit diğer plastik ürünlere göre daha dayanıklı, estetik ve kaliteli olduğu için endüstriyel olarak ve günlük kullanımda çokça yer tutuyor. İşçiliğinin de kolay olması sebebiyle bakalit çubuklar her zaman popüler malzemeler oluyor.

Bakalit çubuklar ayrıca istenen şekle kolayca getirilebiliyor. Bakalit çubuk kullanım alanları şöyle sıralanabilir;
 

  • Elektrikli ev aletleri üretimi
  • Akıllı cep telefonu parçaları
  • Müzik sektörü
  • Takı ve mücevherler
  • Otomobil parçası üretimi
  • Ampul üretimi
  • Mayın üretimi
  • Bomba ve silah üretim amaçlı askeri sanayi
  • Radyo
  • Saat sektörü gibi farklı alanlarda kullanılabilir.

Bakalit çubukların en yaygın kullanım alanı elektrik malzemesi olarak kullanılmasıdır. Günümüzde askeri sanayi alanında da çok yaygın olarak kullanılıyor. Özellikle mayın üretiminde bakalit sert bir yapıda olması sebebiyle sağlamlık sağlıyor. Bunun yanında plastik ürünler arama dedektörleri tarafından görülemiyor. Bu yüzden  bakalit çubukların kendine en yaygın yer bulduğu sektör mayın üretimi oluyor. Günlük hayatta da kullanım alanı çok geniş bir malzemedir.

Bakalit Çubuk Ne İşe Yarar?

Bakalit çubuklarda bakalit maddesi kullanılır. Bu madde çubuğun içinde boş  boru ve tel levha şeklinde farklı konumlarda yer alabilir. Bakalit malzeme kimya ve elektrik elektronik cihazları, elektrikli tesisat parçalarında duy, kablo ve anahtar gibi bölümlerde kullanılır.

Farklı makine parçaları ve telefon üretiminde de bakalit çubuklar kullanılabilir. Bakalitler kondenzasyon sürecinde ikinci sırada kesilirse ortaya fenol formaldehit reçineleri çıkar. Bu haliyle güçlü bir yapıştırıcı olarak kullanılabilir. Elektrik elektronik sektöründe pozitif yüklü iyon hazırlarken emprenye etme özelliği olan reçine olarak kullanılabilir.

Bakalit çubuklar üretimi zor bir malzemedir.  Bakalit çubukları popüler hale getiren özellikleri şöyle sıralanabilir;

  • Bakalit  yalıtkan bir maddedir. Yani kullanıldığı alanda elektriği iletmez.
  • Bakalit çubuklara yeterli  ısıyı uygulayarak istenen şekil verilebilir.
  • Ağırlığa karşı son derece dayanıklı bir malzemedir.
  • Üretim süreci zorlu olsa da uygun maliyetli bir malzemedir.

Bakalit malzemeler günümüzde mutfak malzemelerinden elektronik aletlere, müzik aletlerinden kameralara kadar birçok ürünün üretiminde kullanılıyor.

Bakalit Çubuk Ne İçin Kullanılır?

Bakalit çubuklar sağlam ve dayanıklı bir malzemedir ve üretim süreci biraz karmaşıktır. Ancak yine de günümüzde özel bir madde olarak çok sayıda alanda kullanılır.   Yalıtkan düğme üretimi, kamera, elektrikli ev aletleri üretimi, cep telefonlar, düdük ve saksafon ağızlığı gibi ürünlerin üretiminde de yoğun olarak kullanılıyor.

Bakalit çubuklar ısıya dayanıklı ve dirence karşı sağlam malzemelerdir. Ayrıca kimyasal etkilere karşı da direnç gösteren bu malzemeler yalıtkan özelliğiyle de dikkat çekiyor. Tüm bu özellikleri sayesinde takı ve mücevher üretimi,  saat ve radyo üretimi, otomobil sektöründe izolatör, dağıtıcı kapak ve bazı parçaların üretimi, satranç, bilardo ve dama tarzında bazı oyunlar, ampul tabanı ve priz kapağı altı gibi alanlarda da üretiliyor.

Bakalit Güvenilir mi?

Bakalit malzemeler günlük kullanımda güvenli malzemelerdir. Bakalitler bir zarar görmediği sürece güvenilir bir malzemedir. Bu malzemenin üretim sürecinde bazı kimyasal maddeler ve karışımlar riskli olabilir. Bu yüzden üretim ve imha gibi alanlarda titiz olunmalıdır.

Bakalit malzemelerin kırılması durumunda içindeki kimyasallar havaya karışabilir. Bu durum kişide zehirlenmelere yol açabilir ya da ciltle temas olabilir. Bakalit ürünler kırıldığı anda hemen güvenli bir şekilde imha edilmelidir.

Bakalit çubuklar konusunda Türkiye’de öncü firmalardan olan Arayıcılar’dan bilgi almak için https://arayicilar.com/bakalit-kullanim-alanlari-nelerdir/ adresine giriş yapabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri