Bakan Kurum: Depremden sonra 730 bin bina denetlendi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 17 Ağustos acı tecrübesinin ardından geçilen yeni yapı denetim sistemi uygulamasıyla bugüne kadar 730 bin binanın denetlendiğini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından, 17 Ağustos depreminin 20. yılı münasebetiyle, Bakanlığın yapı denetim sistemi faaliyetleri ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bir açıklama yaptı.

17 Ağustos’ta Marmara Bölgesi'nde büyük yıkım yaşandığını belirten Bakan Kurum, depremde 96 bin 808 konut ve 15 bin 944 iş yerinin yıkıldığını, 231 bin 364 konut ve 32 bin 569 iş yerinin de hasar gördüğünü ifade etti.

17 bin 480 kişinin hayatını kaybettiğini, binlerce kişinin de yaralandığını ifade eden Kurum, "17 Ağustos depreminde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Allah, 17 Ağustos benzeri depremlerden ve tüm felaketlerden ülkemizi ve milletimizi korusun. 1999'dan bugüne, benzeri acıların tekrar yaşanmaması, vatandaşlarımızın daha sağlıklı, daha güvenli binalarda ve şehirlerde yaşamaları için devletimiz var gücüyle çalıştı. Bakanlık olarak biz de elimizden gelen gayreti göstererek bu konuda yapılması gereken çalışmalarımızı devam ettiriyoruz." dedi.

17 Ağustos depreminden sonra yeni bir yapı denetim sistemi uygulamasına geçildiğine dikkat çeken Bakan Kurum, “Bu sistemle bugüne kadar 1,1 milyar metrekare toplam alana tekabül eden 730 bin bina denetlendi. İnşaatı süren 393 bin binanın denetimine de devam ediyoruz.” diye konuştu.  

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri