Bakan Yumaklı: En iyi denetçi tüketici

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2023'ün ilk 8 ayında yaklaşık 900 bin gıda denetimi yapıldığını, 13 bin 500 işletmeye ceza kesildiğini açıkladı. Bakan Yumaklı, “Tüketici, en iyi denetçi” dedi.

Tokat'ta bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda güvenliğine dair önemli bilgiler paylaştı.

Bakan Yumaklı, ilk sekiz ayda gerçekleştirilen denetimlerde yaklaşık 900 bin gıda kontrolü yapıldığını, bu süreçte 13 bin 500 işletmeye ceza uygulandığını ve toplam ceza miktarının yaklaşık 700 milyon lira olduğunu açıkladı. Ayrıca, 310 işletmeye suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

Yumaklı, gıda güvenliğinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının en temel hakkı olduğunu vurgulayarak, “Gıda güvenilirliği ya da güvenilir gıdaya ulaşmak Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan bütün vatandaşlarımızın en tabii hakkıdır. Buna ilişkin bunun aksine herhangi bir uygulamada bulunanların her zaman için karşısında olduk ve bunları denetimlerimizle azaltmaya, yok etmeye kararlıyız. Bu noktada tüketicilerimizin, yani vatandaşımızın en etkili denetçi olduğunun bir kez daha altını çizelim. Güvenilir gıda konusunda herhangi bir aksaklık tespit edildiğinde, vatandaşlarımız alo 174 hattını kullanarak bize ulaşabilirler. Denetimlerimiz aralıksız devam edecek ve bu konuda toleransımız yok" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri