Bakanlık 81 il valiliğine acele yazı gönderdi: Hepsi kapatılsın

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, 81 il valiliğine acele kodlu yazı gönderdi, turizm işletme belgesi almayan ve kayıt dışı faaliyet gösteren otellerle ilgili gerekenin yapılmasını istedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, 81 il valiliğine turizm işletme belgesi almayan ve kayıt dışı faaliyet gösteren oteller için yazı gönderdi.

Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan imzası taşıyan yazıda, Turizmi Teşvik Kanunu’nun ilgili maddelerine aykırı faaliyet gösteren işletmelerin tespit edilerek gerekli işlemlerin yapılması istendi.

Kültür ve turizm il müdürlükleri de ilçelerde kaymakamlıklar ve belediyelere gönderdiği aynı yazı ile belirtilen şekildeki konaklama tesislerinin mühürlenmesi kararını bildirdi.

6 AY İÇİNDE BELGE ALMAK ZORUNLU

Yazıda; 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanununun 5'inci maddesinde yetkili idare tarafından işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilen konaklama işletmelerinin bu ruhsatı aldıkları tarihten itibaren altı ay içinde bakanlıktan Turizm İşletme Belgesi almalarının zorunlu tutulduğu, bu belgeyi yasal süre içerisinde alamayan konaklama işletmelerinin faaliyette bulunamayacaklarının düzenlendiği belirtildi.

Halen 2634 sayılı kanunun ilgili hükmüne muhalefet ederek bakanlıktan yasal süresi içerisinde Turizm İşletme Belgesi almadan veya iş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmaksızın veya iş yeri açma ve çalışma ruhsatı iptal edilmiş olmasına rağmen halen kayıt dışı turizm faaliyeti gösteren konaklama işletmeleri olduğu belirtilerek, bunların listesi de gönderildi.

Yazıda, 2634 sayılı kanun uyarınca yasal sürede belgelendirilmeyen, işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadan kayı dışı faaliyette bulunan ve işyeri açma ve çalışma bulunan ancak kanun uyarınca yasal süre içerisinde Turizm İşletme Belgesi almadan kayıt dışı faaliyette bulunan tüm konaklama işletmelerinin faaliyetinin sonlandırılması ve bakanlığa bildirilmesi istendi.

ANTALYA’DA 50 OTEL MÜHÜRLENDİ

Türkiye'nin en çok küçük ve orta ölçekli konaklama tesisinin bulunduğu bölgelerden biri olan Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bu kapsamda 50 otelin mühürlenmesi kararı da Muratpaşa Belediyesi'ne bildirildi.

Belediye tarafından listede belirtilen otellere 29 Ocak Çarşamba itibariyla tebligatlar yapıldı. İlçede bu durumdaki oteller mühürlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri