Almanya’dan İstanbul’a gelen Böcek ailesinin hayatını kaybetmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada suçsuz bulunarak tahliye edilen kokoreççi, lokumcu ve midyeci, yaşadıkları mağduriyeti basın açıklamasıyla dile getirdi. Esnaflar, hem işlerinin hem itibarlarının büyük zarar gördüğünü belirterek “Bir aile yok oldu, çok üzgünüz ama bizden kaynaklanmadığı ortaya çıktı. Bu vicdan azabı taşınmazdı.” dedi.
Soruşturmanın ilk aşamasında tutuklanan kokoreç ve midye satılan işletmenin sahibi Ercan Erdoğan, kafe sahibi F.M.O., lokumcu Fatih Tektaş ve midye tezgahı sahibi Yusuf D., elde edilen tahlil sonuçları ve bilirkişi değerlendirmeleri sonrası tahliye edilmişti. Zabıta tarafından mühürleri kaldırılan işletmeler bugün yeniden açıldı.
“40 SENEM 15 GÜNDE YOK OLDU”
23 yıldır Ortaköy’de esnaflık yaptığını söyleyen kokoreççi Ercan Erdoğan, “Ben 40 yıldır bu işi yapıyorum. Bugüne kadar midyeden zehirlenme hiç olmadı. Tahlillerimiz temiz çıktı ama biz 15 günde bitirildik. İşlerim yüzde 80 düştü. Çalışanlarım evine ekmek götüremedi. Ailem tehdit edildi. 40 senem boşa gitti. Herkesin bizden özür dilemesini istiyorum.” ifadelerini kullandı.
“VİCDAN SUİKASTİNE UĞRADI”
Müvekkilinin hiçbir somut delil olmadan tutuklandığını belirten Erdoğan’ın avukatı Beyza Nur Uzun, “Toplum sağlığı hepimizin hassasiyetidir. Ancak müvekkilim itibar suikastine uğradı, ailesi dahi tehdit edildi. Ailenin ölüm sebebinin böcek ilacı zehirlenmesi olduğu ortaya çıkınca tahliye edildi. Hukuki süreci başlattık.” diye konuştu.
“BİR AİLE YOK OLDU, ÇOK ŞÜKÜR BİZDEN DEĞİL”
Tahliye edilen lokumcu Fatih Tektaş, “Aile yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Suçsuz yere içeri alındık. Psikolojimiz bozuldu. Ailemi memlekete gönderdim. Bir aile yok oldu… Çok şükür bizden değilmiş. Bunun vicdan azabı kaldırılamaz.” diyerek duygularını dile getirdi.
“MİDYEDEN BUGÜNE KADAR KİMSE ZEHİRLENMEDİ”
Midye tezgahında çalışan Murat Kılıban ise, “35 yıldır midye satıyorum, böyle bir zehirlenme vakası duymadım. Aileye Allah’tan rahmet diliyoruz ama biz de mağdur olduk. Sokak lezzetleri geleneği bu olayla zedelendi.” açıklamasını yaptı.