Bursa Büyükşehir Belediyesi deprem testi başvurusu 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi, deneyimli ekiplerle binalara deprem testi yapacağını duyurdu. Peki Bursa deprem testi başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru linki ve ayrıntılar.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Osmangazi Belediyesi, Yıldırım Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi arasında imzalanan protokol kapsamında deprem testi yapacak.

Öncelikli olarak Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım İlçelerindeki binalar; konusunda deneyimli teknik personellerden oluşan bir ekiple deprem güvenliği yönünden gözlemsel olarak incelenecektir. Çalışmanın ilerleyen evrelerinde tüm ilçelerdeki binalar değerlendirmeye alınacaktır.

Bu incelemeler esnasında;

Yapısal sistem türü, Serbest kat adedi, Bina görsel kalitesi, Yumuşak kat/zayıf kat, Düşeyde düzensizlik, Ağır çıkmalar, Planda düzensizlik,

Kısa kolon etkisi, Yapı nizamı, Bitişik binalarla döşeme seviyesi, Tabii zemin eğimi, Zemin sınıfı parametrelerine göre değerlendirecektir.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DEPREM TESTİ BAŞVURUSU 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi deprem testine başvurmak isteyen vatandaşlar, aşağıdaki link üzerinden başvuru formunu doldurabilecek.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DEPREM TESTİ BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

(Bu çalışma Bursa İl sınırları içerisinde riskli olabilecek binaların bölgesel dağılımının belirlenmesi ve önceliklendirme kararı verilmesi amacıyla kullanılabilecek olup; bina özelliklerini ve deprem tehlikesini dikkate alan gözlemsel yöntem ile yürütülecek ve inceleme esnasında binalardan herhangi bir numune alınmayacaktır. Bölgesel risk durumunun belirlenmesinde kullanılacak bu yöntem bina bazında detaylı bir riskli yapı analizi değildir. Yapınızın kanuni açıdan risk durumunu tespit etmek ve hak ile muafiyetlerden yararlanmak(kira yardımı, harç muafiyetleri v.b.) için 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki kanun kapsamında yapı maliki tarafından yapılacak başvuru ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisanslandırılmış kuruluşlarca RİSKLİ YAPI TESPİTİ yaptırılması gerekmektedir. 6306 sayılı Kanun kapsamında riskli olarak tespit edilen yapının 60 gün içerisinde tahliye edilmesi ve yıktırılması yapı maliklerinden istenmektedir.)

Haber Dairesi (Bursa Haber)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri