Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi, CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin verilen tedbir kararına yönelik CHP Genel Merkezi’nin yaptığı itirazı değerlendirdi.
Mahkeme, daha önce kurultayın “mutlak butlan” ile sakatlandığı gerekçesiyle iptaline karar vermiş, kurultay sonrası yapılan tüm olağan ve olağanüstü kurultaylar ile alınan kararların da geçersiz sayılmasına hükmetmişti.
Kararda ayrıca, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile önceki parti organlarının görevlerine devam etmesi yönünde değerlendirme yer almıştı.
CHP Genel Merkezi, söz konusu tedbir kararına hukuki itirazda bulunmuştu. Ancak Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi, yapılan başvuruyu reddederek mevcut kararın geçerliliğini sürdürmesine karar verdi.
Son Dakika ve Güncel haberler WhatsApp aracılığıyla size anında ücretsiz olarak ulaştırılıyor...