Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kabine sonrası Konya açıklaması

Bugün toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’ndan Konya Ovası’nın kanayan yarası sulama sorununa dair önemli karar çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya özel olarak odaklanacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 saat süren Kabine Toplantısı sonrası kameralar karşısına geçerek millete seslendi.

“YAKINDA PAYLAŞACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12'nci Kalkınma Planı'yla uyumlu hazırlanan Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi'ni yakında kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

“ÖZEL OLARAK ODAKLANACAĞIZ”

Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Konya Ovası'na, özel olarak odaklanacaklarını vurgulayan Erdoğan, bu bölgelerde sulama yatırımlarını tamamlamayı, akıllı tarım uygulamalarına hızla geçmeyi, kırsal ekonomileri çeşitlendirmeyi ve turizm gelirlerini artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

"DENETİMLERİMİZİ SIKILAŞTIRACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Özel sektörümüz için 'Yerel Kalkınma Hamlesi' teşvik programını da önümüzdeki haftalarda ilan edeceğiz. Bugün ayrıca ülkemizin ticari hayatını zehirleyen fırsatçılık sorununa karşı aldığımız tedbirleri masaya yatırdık. Vatandaşın rızkına göz dikenlere göz açtırmamakta kararlıyız. Fahiş fiyat artışı yapanlar ile etiket oyunlarıyla milletimizi kandırmaya çalışanlara karşı denetimlerimizi daha da sıkılaştıracağız. Pek çok sektörde tamahkarlıktan kaynaklı fiyat köpüğünün yavaş yavaş ortadan kalktığını görüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu daha da hızlanacaktır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri