Instagram'a erişim engeli ne zaman kalkacak? Bakan Uraloğlu cevapladı

Son Dakika Haberi! Türkiye'de "Instagram'a erişim engeli ne zaman kalkacak?" sorusunun cevabı aranırken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Eksiklikleri giderdikleri an Instagram'a uyguladığımız erişim engelini kaldıracağız." dedi.

Türkiye'de en popüler uygulamalardan biri olan Instagram'a erişim sağlanamıyor. Milyonlarca kullanıcı Instagram çöktü mü? instagram'a neden girilmiyor? Instagram ne zaman açılacak? sorularına cevap aradı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Instagram kararı aldı ve gerekçeyi açıkladı.

INSTAGRAM'A ERİŞİM ENGELİ NE ZAMAN KALKACAK? YASAK NE ZAMAN KALDIRILACAK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'a uygulanan erişim engeline ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı.

Uraloğlu, "Instagram'ı katalog suç kapsamında uyardık, karşılık bulmadı. Eksiklikleri giderdikleri an Instagram'a uyguladığımız erişim engelini kaldıracağız." dedi.

Bakan Uraloğlu, "Bizim istediğimiz belli kanunlar mevzuatlar var. Uyarılara rağmen bazı problemler görüyoruz. Katalog suçları kapsamında kendilerini uyardık. Ancak gerekli karşılığı bulmadığımız için erişim engeli getirdik. Bu bahsedilen aksaklıklar ve kanunumuza uymayan tarafları yerine getirdikleri zaman biz de gerekli işlemleri yaparak erişim yasağını kaldırmış olacağız.

Biz iletişim halindeyiz Instagram Türkiye Temsilcisi ile. İlgiliyle arkadaşlarımız görüşme halinde. Hassasiyetlerimiz belli, o eksikleri giderdikleri an, diyelim ki bir saat sonra o engeli kaldırmış olacağız. Burası bağımsız bir ülke. Kanunları, kuralları olan bir ülke." diye konuştu.

Son Dakika ve Güncel haberler WhatsApp aracılığıyla size anında ücretsiz olarak ulaştırılıyor...

WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Instagram için VPN kullananları bekleyen büyük tehlike
Facebook, Diyanet İşleri Bakanlığı’nın hesabını kısıtladı
Instagram erişime neden kapatıldı? Bakanlık açıklama yaptı

Güncel Haberleri