İddiaya göre; Meram ilçesindeki Sarraflar Çarşısı'nda kuyumculuk yapan Musa G, indirim çadırı kuracağını ve ucuz altın satacağını söyleyerek, Konya ve İstanbul'daki bazı altın toptancıları ile imalatçılarından topladığı altınların yanı sıra bir miktar para ile 24 Temmuz’da kayıplara karıştı.
Dolandırıldıklarını iddia eden bir grup vatandaş tarafından şikayette bulunulunca polis harekete geçti ve güvenlik kamerası kayıtları incelenince Musa G’nin 23 Temmuz günü saat 22.00 sıralarında 2 valizle iş yerinden çıktığını belirlendi.
İş yerinden ayrıldıktan sonra Özen Y. (39) isimli bir kadınla İstanbul'a giden ve Beşiktaş'ta ev kiralayan Musa G, şikayetler üzerine çalışma başlatan polis ekiplerince olaydan 4 gün sonra yakalanıp, Konya'ya getirildi. Evde yapılan aramada, 2 valizde bir miktar para, saat, küpe ve kolye bulundu. Konya’ya getirilen ve ifadesi alındıktan sonra 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen Musa G. ve beraberindeki kadın, nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
'BOŞALTTIĞIM DÜKKAN KENDİ DÜKKANIM'
İstanbul'a kaçtıktan sonra imajını değiştirdiği belirlenen şüpheli, sorgusunda dolandırıcılık iddialarını kabul etmeyerek, 30 Temmuz günü Konya'ya dönmeyi planladığını öne sürdü. Musa G'ye yardım ettiği öne sürülen çalışanı Mehmet Ali D. de tutuklandı. Soruşturma sonunda Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu şüpheliler Musa G, Özen Y, çalışanı ile ortakları olan tutuksuz şüpheliler H.G. ve M.G. hakkında iddianame hazırladı. İddianamede 8 şikayetçi olduğu bildirilerek, şüpheliler hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 8'er kez 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi. Musa G'ye altın emanet eden 64 müşterisinin şikayetleri ise suçun 'güveni kötüye kullanmak' kapsamında olması nedeniyle uzlaştırma bürosuna gönderildi.
İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
Davanın görülmesine Konya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün başlandı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Musa G, Özen Y. ve Mehmet Ali D. SEGBİS aracılığıyla katıldı. Tutuksuz 2 sanık ise katılmadı. Savunmasında iddiaların gerçeği yansıtmadığını iddia eden Musa G, "Ben daha öncede iki kez indirim günleri düzenledim. Son kurduğum çadırı aralarında altın toplantıcılarının da bulunduğu arkadaşlarla kurduk. Kimseyi dolandırmadım. Bazı borçlarım vardı ve maddi konularda sıkıntı çekiyordum. Biraz kafa dağıtmak için İstanbul'a gittim. Kimseden kaçmadım. İstanbul'da biraz durup, geri dönecektim. İstanbul'a gittikten sonra bazı çek ödemelerim olduğu için Emre'yi aradım. 'Sana para vereyim ödemeleri yap' dedim. Emre ile buluştuğumuzda yanında tanımadığım kişiler vardı. Onların polis olduğunu anladım ve teslim oldum. Hakkımdaki iddiaları kabul etmiyorum” dedi.
‘MUSA'NIN KARDEŞİ BİZİ ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ’
Özen Y. ise, Musa G'nin erkek kardeşi Hasan G'nin olaydan bir gün önce kendilerini ölümle tehdit ettiğini ileri sürerek, "Musa ile sevgili olmam nedeniyle, olaydan bir gün önce Musa'nın erkek kardeşi bizi ölümle tehdit etti. Bu nedenle ben biraz korkmuştum. Bu gergin ortamdan uzaklaşmak, rahatlamak, biraz da tatil için Konya dışına çıktık. Kaçma söz konusu değildir. Ben zaten olaydan 1,5 önce Konya'da yaşamama kararı almıştım. İkamet adresimi bile değiştirmiştim. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.
KONYA'YA GERİ DÖNECEĞİM DEMİŞ
Tutuklu sanık Mehmet Ali D. de ifadesinde şunları söyledi:
"Musa İstanbul'a giderken bana 'sende gel, biraz kafanı dinlersin' dedi. Ben de o dönem eşim hamile olduğu için 'sen git' dedim. Musa giderken bana Konya'ya geri döneceğim, dedi. Ben, kendime ve aileme ait altınları Musa'ya vermiştim. O da bunun karşılığında bana bir ev satın aldı.''
Savunmaların ardından mahkeme heyeti, Musa G'nin tutukluluk halinin devamına, Mehmet Ali D.ve Özen Y.'nin tahliyesine karar verdi. Duruşma ertelendi.