İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), son günlerde bazı basın yayın mecraları ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan "25 yeni ilin kurulacağı" yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.
DMM'den yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, yeni illerin kurulmasına yönelik mevcutta planlanan veya yürütülen herhangi bir çalışmanın bulunmadığı ifade edildi.
“HERHANGİ BİR ÇALIŞMA BULUNMAMAKTADIR”
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklamasında, "Bazı basın yayın mecralarında ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan '25 yeni ilin kurulacağı' yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Yeni illerin kurulmasına yönelik mevcutta planlanan veya yürütülen herhangi bir çalışma bulunmamaktadır" denildi.
Açıklamada, vatandaşların yalnızca resmi makamlarca yapılan açıklamaları dikkate almalarının önem taşıdığı vurgulandı.
LİSTEDE EREĞLİ DE VARDI
Kamuoyunda geniş yankı uyandıran ve il olması beklenen ilçelerin sıralandığı listede, Konya'nın yıllardır il olma talebiyle gündeme gelen Ereğli ilçesi de yer almıştı.
Bazı basın yayın mecralarında ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan "25 yeni ilin kurulacağı" yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.
— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) June 15, 2026
Yeni illerin kurulmasına yönelik mevcutta planlanan veya yürütülen herhangi bir çalışma bulunmamaktadır.
Söz konusu iddialar, yapay… pic.twitter.com/8i5eBf4xVS