İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve Türk futbolunda büyük yankı uyandıran “Hakemler dosyası” soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.
Daha önce gözaltına alınan ve savcılık işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen 7 şüpheli hakkında karar çıktı.
MHK BAŞKANI FERHAT GÜNDOĞDU TUTUKLANDI
Mahkeme, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, TFF Faal Hakemler Derneği Başkanı Ferdi Karadoruk, eski MHK Üyesi Yunus Yıldırım, Alican Sağlar ve Emre Kosif’in tutuklanmasına karar verdi.
Eski MHK Başkan Vekili Ahmet Şahin ile TFF Eğitim ve 4’üncü Bölge Sorumlusu Sebahattin Şahin ise yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.
Böylece hakimliğe sevk edilen 7 şüpheliden 5’i tutuklanırken, 2 kişi adli kontrolle serbest kalmış oldu.
4 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENMİŞTİ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Yasa Dışı Bahis ve Spor Suçları Bürosu koordinesinde yürütülen soruşturmada, bazı şüpheliler hakkında “eziyet” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarına ilişkin iddialar bulunduğu açıklanmıştı.
Açık kaynak araştırmaları, MASAK ve HTS çalışmaları, müşteki ve tanık ifadeleri ile bilirkişi tespitlerinin ardından İstanbul, Ankara, Elazığ ve Manisa’da eş zamanlı operasyon düzenlenmiş ve 7 şüpheli gözaltına alınmıştı.
DOSYADA BAŞKA SUÇLAMALAR DA YER ALDI
Savcılık aşamasında soruşturmanın “eziyet”, “resmi belgede sahtecilik”, “güveni kötüye kullanma” ve “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme” suçları kapsamında yürütüldüğü bildirildi. Şüphelilerin ifadelerinin tamamlanmasının ardından 7 isim de tutuklama talebiyle hakimliğe gönderilmişti.
Hakimliğin son kararıyla MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu dahil 5 kişi tutuklandı. Soruşturma devam ediyor.