Narin cinayetinde iddianame kabul edildi! İlk duruşma tarihi belli oldu

Son Dakika Haberi! Narin Güran cinayetiyle ilgili hazırlanan iddianame kabul edildi. İlk duruşma 7 Kasım 2024 tarihinde görülecek.

Türkiye'nin yüreğini yakan Narin Güran cinayetinde yargılama başlıyor.

Tutuklu şüpheliler amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

Hazırlanan iddianamede mahkeme tarafından kabul edildi. Davaya ilişkin ilk duruşma 7 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

NARİN OLAYINDA KİM NEYLE SUÇLANIYOR?

İddianamede; HTS ve daraltılmış baz kayıtlarına göre olay anında, şüphelilerin aynı evde olduğu tespitine yer verildi. Amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar'ın birlikte hareket ettiğine dikkat çekildi.

İddianamede "Narin Güran'ı öldürdükleri ve üzerlerine atılı suçu müşterek fail olarak işledikleri hususunda yeterli şüphenin oluştuğu kanaatine varılmıştır." denildi.

Salim Güran'ın cep telefonuna ilişkin incelemede elde edilen bulgular da anlatıldı, "Güran'ın 21 Ağustos'ta Narin'in kaybolduğu saati, ilk görüşmelerinde saat 15.00 olarak söylediği, daha sonraki görüşmelerinde ise bu saati 17.30'a kadar ilerlettiğinin görüldüğü tespit edilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Narin'in kaybolduğu güne ait bazı görüşme geçmişlerinin silindiği belirtildi.

İddianamede; Narin'i arama çalışmalarının da sekteye uğratıldığına ilişkin ayrıntılar var. Tavşantepe Mahallesi'nde 24 Ağustos günü hava rüzgarsız olmasına rağmen elektrik tellerinden yangın çıkmasına dikkat çekildi.

Bir şüphelinin Salim Güran'ın Narin'i son gördükleri saati yanlış söyleme konusunda kendilerine telkinde bulunduğu itirafı hatırlatıldı. Kamera kayıtlarından; aramalar sürerken aile fertlerinin gece saatlerinde sık sık toplantılar yaptığının belirlendiği bilgisi de yer aldı.

Öte yandan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedenini kırmızı renkli aracıyla dereye taşıyan Nevzat Bahtiyar’ın görüntüleri ortaya çıktı.

Son Dakika ve Güncel haberler WhatsApp aracılığıyla size anında ücretsiz olarak ulaştırılıyor...

WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Narin Güran’ı kim öldürdü? Hepsi 66 gündür suskun
Narin cinayetinde flaş gelişme! 22 kişiye 'zorla getirme' kararı
Narin Güran cinayetinde flaş gelişme! İddianame tamam, şimdi hesap zamanı

Güncel Haberleri