Ribat’ın Gazze İlkokulunda yeni eğitim yılı başladı

Ribat İnsani Yardım Derneği tarafından Gazze’de açılan Ribat İlkokulu’nda yaz okulunun tamamlanması ve yeni eğitim öğretim yılına başlaması sebebiyle düzenlenen tören Gazze’de umudun hiç bitmediğini gösterdi.

Neredeyse bir yıldır soykırıma maruz bırakılan Gazze’de toplanma merkezinde açılan okul, yaz tatilinde de eğitimine devam etti.

Gazze’de insani yardım çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyid Duman, “Savaşın ilk gününden itibaren Gazzeli kardeşlerimizin yanında olduk. Ribat sağlık merkezimizle yaraları sardık. Hafızlık okulumuzla Kuran muhafızlarının eğitimlerine devam etmelerini sağladık. Aşure gününde 20 bin kardeşimize yemek ikram ettik. Sıcak yemek ve su ikramlarımız devam ediyor. Ribat ilkokulumuzla da bombaların ortasında yaşam mücadelesi veren, tüm yoklukların yanında bir de okulsuz, öğretmensiz kalan çocuklarımız için çalışıyoruz.” dedi.

Duygu dolu anlara sahne olan Ribat İlkokulu’nun yeni eğitim yılı açılış töreninde öğretmenlere teşekkür belgesi verilirken, çocukların gösterileri de büyük beğeni topladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri