Yenidoğan çetesi soruşturması: 10 hastanenin ruhsatı iptal edildi

Bazı bebeklerin yoğun bakım ünitesinde ölümlerine ilişkin soruşturmada adı geçen hastanelerle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. İstanbul ve Tekirdağ’da "Yenidoğan çetesiyle" bağlantılı 9 özel hastanenin ruhsatları iptal edildi.

SGK'dan günlük 8 bin lira alabilmek için bebekleri yoğun bakımda tutarak ölümlerine neden olan Yenidoğan çetesi soruşturması devam ediyor.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 22'si tutuklu 47 şüphelinin yer aldığı "Yenidoğan çetesi" hakkındaki iddianamede, "malen sorumlu" sıfatıyla yer alan 19 özel hastaneyle ilgili Sağlık Bakanlığı'nın da incelemesi sürüyor.

Sağlık Bakanlığı'nın söz konusu hastanelerden Bağcılar Özel Şafak Hastanesi'nin eylül, Medilife Sağlık Hizmetleri Hastanesi'nin ise mayıs ayından beri faaliyetlerini askıya aldığını duyurmuştu.

RUHSATI İPTAL EİDLEN HASTANE SAYISI 10'A YÜKSELDİ

Soruşturmada adı geçen hastanelerden 8'nin daha ruhsatı iptal edildi. Sağlık Bakanlığının ruhsat iptaline ilişkin kararı, hastane yönetimlerine İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından tebliğ edildi.

Hastanede tedavi gören hastaların başka hastanelere nakilleri sürüyor.

Yenidoğan Çetesi soruşturmasında ruhsatı iptal edilen 10 özel hastane:

- Avcılar Hospital Hastanesi

- TRG Hospitalist Hastanesi

- Birinci Hastanesi

- Güney Hastanesi

- Bağcılar Medilife Hastanesi

- Beylikdüzü Medilife Hastanesi

- Reyap İstanbul Hastanesi

- Bağcılar Şafak Hastanesi

- Silivri Kolan Hospital Hastanesi

- Reyap Çorlu Hastanesi

NE OLMUŞTU?

112 acil çağrı merkezinde, özel hastanelerdeki bazı doktorlar ve hemşirelerle anlaşıp bir suç ağı oluşturan yenidoğan çetesinin bebekleri haksız kazanç sağlamak için yoğun bakımda beklettikleri ortaya çıktı.

İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu'daki hastanelerde bakımsızlıktan, yeterli hekim desteğini alamamaktan 10 bebeğin hayatını kaybettiği iddia edildi.

Bu ölümlerden sorumlu tutulan zanlıların telefon görüşmelerinde; ciğer filmleri, kan değerleri analizi ve tedavi yöntemi ile ilgili sayısız hatalı işlemden söz ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri