Yürek yakan kare! Polis eş, şehidimizi böyle uğurladı

İstanbul Ümraniye'de silahlı saldırı sonucu şehit olan Polis Memuru Şeyda Yılmaz, memleketi Sivas'ta toprağa verildi. Yılmaz’ı, polis olan eşi tabutu öperek uğurladı.

İstanbul Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı şüphelisini yakalayan ve çıkan arbedede silahlı saldırıya uğrayarak şehit olan Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ın (27) cenazesi, İstanbul'da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketi Sivas'a getirildi.

Baba evinde alınan helalliğin ardından Yılmaz için ikindi namazı sonrası Ayyıldız Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, şehidin annesi Nurgül Yağlı, babası Mehmet Yağlı, kendisi gibi polis memuru olan eşi Semih Yılmaz, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, İl Emniyet Müdür Burhan Akçay, Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Fatih Deveci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Özgür Kırmızıtaş, bazı il protokol üyeleri, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Namaz öncesinde şehidin eşi ve babası el ele tutuşup birbirlerine destek oldu. Şehidimizin polis eşi, tabutu öperek hayat arkadaşını son yolculuğuna uğurladı.

"İZİN ALDIK GELECEKTİK, VATAN SAĞ OLSUN"

Uzun süre gözyaşı döken Semih Yılmaz eşinin tabutuna sarılarak, “İzin aldık gelecektik, vatan sağ olsun. Çok mu istedin, Sivas’ı” diyerek ağladı. Şehidin annesi Nurgül ve babası Mehmet Yağlı da kızlarının tabutunu ve fotoğrafını öperek gözyaşı döktü.

Yılmaz, kılınan cenaze namazının ardından Yukarı Tekke Mezarlığı Polis Şehitliği'ne defnedildi.

9 AY ÖNCE POLİS OLMUŞTU

Emniyet teşkilatına 2023 yılı Aralık ayında giren şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın Ankara Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan 9 ay önce mezun olduğu ve ilk görev yerinin İzmir İl Emniyet Müdürlüğü olduğu öğrenildi. Yaklaşık 1 yıl önce meslektaşı Semih Yılmaz ile evlenen Şeyda Yılmaz’ın eş durumundan İstanbul’a tayin olduğu bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Şeyda Yılmaz’ı şehit eden Yunus Emre Geçti’nin en yakını gözaltında
Şehit polis Şeyda Yılmaz ile ilgili ortaya çıkan detay yürekleri dağladı
Kadın polisi şehit eden Yunus Emre Geçti'nin annesi konuştu

Güncel Haberleri