12 yıl Konya’da yaşadı, "Artık turist olarak geleceğim" diyerek Suriye’ye döndü

Konya'da 12 yıl yaşayan Suriyeli Numır Abdulsalam, Kilis'teki Gönüllü Geri Dönüş Merkezi üzerinden Halep'e döndü. Türkiye'ye teşekkür eden Abdulsalam, bir daha mülteci olarak değil, pasaportuyla turist olarak gelmek istediğini söyledi.

Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndaki Gönüllü Geri Dönüş Merkezi'nde hareketlilik sürüyor. Konya'da 12 yıl yaşayan Suriyeli Numır Abdulsalam, ülkesine dönerken Türkiye'de gördüğü misafirperverlik için teşekkür etti.

Konya'da 12 yıl yaşadığını ve bu süre boyunca inşaat sektöründe çalıştığını belirten Suriyeli Numır Abdulsalam, Türkiye'de kendisine gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

‘'BUNDAN SONRA PASAPORTUMLA, ORİJİNAL OLARAK GELECEĞİM''

Türkiye'ye çocuk yaşta geldiğini ifade eden Abdulsalam, "Konya'da 12 yıl kaldım. İnşaat sektöründe çalıştım. Türkiye çok güzel, insanları çok iyi. Türklerle kardeşlik ve dostluk yaptık. Türkiye'ye geldiğimde çocuktum, burada 29 yaşıma geldim. Şimdi Halep'e gidiyorum. İnşallah oraya yerleştikten sonra Türkiye'ye bu kez turist ve misafir olarak geleceğim. Artık mülteci olarak gelmeyeceğim. Allah'a şükür Esad gitti. Bundan sonra pasaportumla, orijinal olarak geleceğim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk halkına teşekkür ediyorum" dedi.

“BAZI SURİYELİLER ETİK DIŞI DAVRANIŞLARDA BULUNDU”

Bazı Suriyelilerin Türkiye'de etik dışı davranışlarda bulunduğunu da dile getiren Abdulsalam, bu kişilerin tüm Suriyelileri temsil etmediğini belirterek, "Kötü insanlar olduğu kadar çok iyi Suriyeliler de var. Her şey için Türkiye'ye teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri